BTW en terugleveren energie

btw belasting energierekeningHoe zit het met BTW en terugleveren energie? Bezitters van zonnepanelen zijn voor de belastingdienst ondernemers. Hoe werkt het nu eigenlijk en betaalt u er ook nog belasting over? U betaalt enkel belasting over uw eigen verbruik. Als u onder de streep nog energie overhoudt dan levert u dit terug aan het net. Hiervoor krijgt u een terugleververgoeding van de energieleverancier.

BTW en terugleveren energie

Als u een set zonnepanelen heeft aangeschaft dan meldt u dit op energieleveren.nl. Zo weten energiebedrijven en netbeheerders dat er een zonne-installatie op uw adres is. Omdat er bij aanvang eerst niet duidelijk is hoeveel uw installatie opwekt zal uw voorschotbedrag niet meteen duidelijk zijn. Aan het einde van het jaar kan uw voorschotbedrag dan aangepast worden. De stroom die u terug levert is vrij van energiebelasting en btw.

Verschillende teruglever vergoedingen

Energiebedrijven hanteren verschillende vergoedingen voor het terugleveren van stroom. Als u besluit over te stappen bekijk dan ook de teruglever vergoedingen. Dit kan zeker een verschil maken. Omdat een overschot aan stroom niet oneindig gesaldeerd kan worden, kunt u het beste niet teveel zonnepanelen plaatsen. Bereken hoeveel u ongeveer nodig denkt te hebben. Denk aan 8 tot 10 zonnepanelen, hiermee kunt u in uw eigen energiebehoefte voorzien. De salderingsregeling wordt vooralsnog gehandhaaft tot aan 2023. Na 2023 wordt deze stapsgewijs teruggebracht.

Er zijn meerdere scenario’s mogelijk en daarom heeft de overheid deze vragen en antwoorden toegelicht in een document. U kunt deze in alle rust doorlezen, en bekijken welk scenario op u van toepassing is. Klik hier om deze te lezen.

Duurzamer met stroom omgaan altijd een goed idee

Zelf stroom opwekken is uiteraard de beste keuze voor het milieu. Dat kan met een eigen set zonnepanelen. Of door te kiezen voor een duurzame energieleverancier. Het laatste is vaak makkelijker en veel goedkoper. De btw over uw aanschafbedrag mag u nog altijd terugvragen van de belastingdienst.

Wilt u ook goedkope energie opwekken met zonnepanelen? Dat kan! lees dan eerst goed voordat u die stap maakt. U kunt ook kiezen voor een energieleverancier die groene stroom aanbiedt en aan u levert. Maak dan een energie vergelijking op Goedkopeenergie.nl.

Plaats een reactie