btw belasting energierekening

BTW en terugleveren energie

btw belasting energierekeningBezitters van zonnepanelen zijn voor de belastingdienst ondernemers. Hoe werkt het nu eigenlijk en wanneer betaald u belasting over uw teruggeleverde energie? Wanneer uw btw bedrag hoger blijkt dan €1345,- dan moet u hierover belasting betalen. U bent ondernemer omdat u geld verdient met het opwekken van zonne-energie, en hiermee valt u onder de kleine-ondernemersregeling. BTW term: verrichting belaste prestatie.

Een bezitter van zonnepanelen dient zich ten alle tijde aan te melden bij de belastingdienst, ook al bent u aangemerkt als kleinverbruiker energie. U levert immers uw geproduceerde energie aan een energieleverancier. De geproduceerde energie word eerst verrekend met uw eigen verbruik, en het restant wat er overblijft word u uitbetaald. Wanneer het bedrag onder de €1345,- blijft, hoeft u niets aan de belastingdienst af te dragen maar u heeft dan ook geen recht op belastingaftrek. In de praktijk is het zo dat de particulier het gestelde BTW bedrag niet behaald

Er zijn meerdere scenario’s mogelijk en daarom heeft de overheid deze vragen en antwoorden toegelicht in een document. U kunt deze in alle rust doorlezen, en bekijken welk scenario op u van toepassing is. Klik hier om deze te lezen.

Wilt u ook goedkope energie opwekken met zonnepanelen? Dat kan! lees dan eerst goed voordat u die stap maakt. U kunt ook kiezen voor een energieleverancier die aan duurzame energie doet en aan u levert. Maak dan een energie vergelijking op Goedkopeenergie.nl.

Plaats een reactie