Afnemer

Afnemer energie en gas is degene die beide of één van de producten afneemt van een energiebedrijf.  Dit kan voor de zakelijke maar ook de particuliere markt zijn. Uw energiebedrijf zal u indelen in een bepaalde groep of als kleinverbruiker of grootverbruiker. Dit hangt weer af van uw energieaansluiting. In de meeste gevallen met een normaal verbruik spreken we van een afnemer energie kleinverbruiker.

Afnemer en kleinverbruiker energie

Waarschijnlijk valt u daar ook onder. Als u op zoek gaat naar goedkope energie zult u wel vaker energie termen tegenkomen. Waaronder dus de term afnemer. Als u overstapt naar een ander energiebedrijf dan neemt u binnen een korte tijd energie en gas van dit bedrijf af. Van welk energiebedrijf u beide producten wilt gaan afnemen hangt van u af. Omdat u vrij bent om te kiezen voor welk energiebedrijf dan ook. Mits deze in Nederland zit.

Maak een energievergelijking voor goedkope energie

Zoekt u de goedkoopste energie dan volstaat een energievergelijking. Met uw gegevens bij de hand vindt u binnen een paar minuten de goedkoopste energie deals. Slimme vergelijkers vergelijken elk jaar de prijzen van de energiebedrijven. Dit is omdat de bedrijven de prijzen voor energie en gas vaak veranderen. Meestal twee keer per jaar of één keer. Het hangt maar net van de omstandigheden af. Daarmee valt een flinke korting te bedingen.

Hoe hoog is mijn korting?

Deze kortingen worden aangeboden door de energiebedrijven zelf. En omdat de prijzen voor energie en gas veranderlijk zijn kunt u minder gaan betalen. Het voorschotbedrag kan verlaagd worden en daarmee spaart u flink wat geld uit. Hoe hoog uw korting wordt hangt samen met het huidige aanbod. Het ene energiebedrijf kan een korting geven van €150 maar weer iets duurdere energietarieven hebben. Daarom is een energievergelijking ook zo handig. We plaatsen direct de goedkoopste voor u bovenaan. De totale korting vindt u onder extra informatie en daarbij ook het nieuwe voorschotbedrag. Daarmee voorkomt u verwarring en kunt u makkelijk de keuze maken.