Algemene leveringsvoorwaarden

Elk contract kent Algemene leveringsvoorwaarden zo ook uw energiecontract.  In het energiecontract dat u net heeft afgesloten staan de voorwaarden en afspraken tussen u en de energieleverancier. Deze voorwaarden bieden duidelijkheid voor u en de energieleverancier. Beide partijen moeten zich dan ook houden aan deze voorwaarden. Wat kunt u tegenkomen in de algemene leveringsvoorwaarden?

  • Gegevens van uw energieleverancier
  • Looptijd en tevens einddatum van uw energiecontract
  • Hoogte overstapboete wanneer energiecontract tussentijds verbroken wordt
  • De leveringsprijs voor energie en gas
  • Betalingscondities

Algemene leveringsvoorwaarden voorheen erg ingewikkeld

De afgelopen jaren ontstond er ophef over de duidelijkheid van de energierekening. De algemene voorwaarden bleken vaak erg onduidelijk. Ze waren niet in begrijpelijke taal omschreven. De Autoriteit Consument en Markt spoorde de energieleveranciers aan hun gegevens te versimpelen. Energie-Nederland heeft daarop de nieuwe voorwaarden opgesteld. Voor de consument is het op deze manier duidelijk waar zij voor kiezen. De algemene leveringsvoorwaarden gelden bij elke energieleverancier.

De energieleverancier mag voorwaarden wijzigen

Besluit uw energieleverancier bepaalde voorwaarden aan te passen? Dan mag u in dat geval als u het niet eens bent ermee soms uw contract beëindigen. Ook moet de energieleverancier zo snel mogelijk de wijziging duidelijk maken aan u. Het blijft altijd van belang om de leveringsvoorwaarden goed door te lezen voordat u overstapt. Het is alleen weer niet zo dat de leveringsvoorwaarden bij een andere aanbieder anders zijn. Ze gelden voor elke consument.

Kies altijd goedkope energie voor 1 jaar

Daarom is kiezen voor een energiecontract met een korte looptijd altijd het beste. Bevalt de energieleverancier niet maar kunt u niet zomaar onder uw contract uit? Dan kunt u na een jaar gerust weer overstappen. Sowieso is overstappen een must want u bespaart er elk jaar een leuk bedrag mee. Elk jaar weer biedt een andere aanbieder goedkope energie aan. Daarom vinden de meesten energie vergelijken ook zo handig.