Broeikasgassen

Broeikasgassen zijn zeer schadelijk voor onze atmosfeer. De gassen die door de atmosfeer heen komen zorgen voor de toename van de temperaturen op aarde. Methaan bijvoorbeeld of ozon zijn voorbeelden van broeikasgassen. CO2 is ook een broeikasgas en bij het gebruik van stroom en gas komt CO2 vrij.

CO2 reductie om klimaat te ontzien

Des te meer broeikasgassen er zijn hoe minder de aarde opwarmt. De warmte van de zon zit dan opgesloten achter een deken. Daarom wordt er ook zoveel gedaan om het CO2 gehalte te reduceren. Wij als huishoudens dragen helaas ook bij aan het broeikas effect. Denk aan sectoren zoals de landbouw en transport. De deken van broeikasgassen wordt steeds dikker door de CO2 uitstoot.

Gevolgen van broeikasgassen

Als we niets zouden doen om het broeikaseffect te verkleinen dan is er over 100 jaar geen leven op aarde meer mogelijk. Het zal dan simpelweg te warm zijn. De ijskappen die smelten kunnen weer forse overstromingen zorgen. Het gebruik van aardgas en stroom moet daarom verminderd worden. Daarom wordt ons ook aangeraden om duurzame stroom te gebruiken. Omdat hierbij veel minder broeikasgassen vrijkomen.

Groene stroom kiezen is beter voor het milieu

In Nederland stijgt de concentratie CO2 met ongeveer 1% dat lijkt weinig maar is nog altijd schadelijk. De industrie in Nederland is de grootste veroorzaker met 78%. Kies dus altijd voor duurzame stroom wanneer u zoekt naar een nieuwe energieleverancier. Met de vergelijker kunt u zoeken op alleen groene stroom uit Nederland. Vergelijk nu alle duurzame energieleveranciers en vindt uw goedkope energie.