BTW Energie

BTW Energie wat is het? We nemen elke maand energie af bij de energieleverancier. En op producten waarvoor we betalen zit BTW. We betalen daarom btw over ons energieverbruik. De betaalde btw gaat naar de belastingdienst. De energieleverancier draagt dit bedrag af elke maand. In ons overzicht van de energievergelijking zijn alle bedragen inclusief btw berekend. Het leveringstarief, netbeheerkosten over al deze onderdelen betalen we BTW.

Heffingskorting energie over basisbehoefte

Wel is er een coulance vanuit de belastingdienst en dat is de heffingskorting. Deze wordt weer in mindering gebracht op de energierekening. Elk huishouden heeft namelijk een basisbehoefte waarin zij energie en gas nodig hebben. Over deze basisbehoefte hoeft dus geen btw te worden betaalt. De energieleverancier en netbeheerder heffen 21% btw over onze energierekening.

Nog meer belastingen

De overheid brengt ook belastingen in rekening. Dat is de energiebelasting en de Opslag Duurzame Energie. Met de inkomsten van de ODE wordt de subsidiepot voor duurzame energie aangevuld. De energiebelasting moeten we betalen om ons aan te sporen minder te verbruiken. De belasting op gas wordt zwaarder belast omdat dit energie besparen in de hand zou moeten werken. Welke reden de verhoging ook heeft gas verbruiken wordt dus flink duurder.

Energie berekenen en besparen

De belasting op energie is juist goedkoper geworden. In een vergelijking zult u dan ook opmerken dat de kosten voor energie goedkoper zijn. Wilt u opnieuw uw energieprijzen herzien? Vul de benodigde gegevens in en zie direct wie de goedkoopste energieleverancier is. U kunt altijd nog besparen op uw energiekosten. Verlaag uw maandbedrag met enkele tientjes. Daar bespaart u op jaarbasis gauw €400 mee. GoedkopeEnergie.nl zoekt voor u de goedkoopste energie aanbiedingen.