Capaciteitstarief

Wat is het capaciteitstarief? Dit tarief maakt deel uit van uw netbeheerskosten. U draagt deze af via uw energierekening. Het bedrag wordt elk jaar vastgesteld en hangt ook af van uw gas en elektriciteitsaansluiting. Dus als u een grote aansluiting heeft betaalt u ook meer aan capaciteitstarief. Uw netbeheerder gebruikt deze kosten om het onderhoud van het netwerk te kunnen bekostigen.

Capaciteitstarief en netbeheerskosten

Elke aansluiting krijgt een Captarcode, met deze code wordt de grootte van de aansluiting vermeld. Over het algemeen bedraagt het capaciteitstarief een paar tientjes. Deze zijn dus al verwerkt in uw netbeheerskosten. De netbeheerskosten omvatten verschillende kosten. U betaalt elk jaar aansluitkosten om uw aansluiting te kunnen onderhouden. De kosten voor het transport van energie en gas naar uw woning.

Overige kosten aan de netbeheerder

Uw energie en gasmeter krijgt u in bruikleen dus u moet daar meterhuur voor betalen. We moeten ook een toeslag betalen voor elektriciteit dit heet systeemdienstentoeslag. Dit geld is nodig om het hoogspanningsnet kunnen onderhouden. Zoals u ziet moeten we meerdere kosten afdragen aan de netbeheerder. Verwarrend is het wel maar al deze kosten zijn opgenomen in de energierekening. Dus de energieleverancier zorgt ervoor dat al deze kosten worden afgedragen.

De goedkoopste energieleverancier is zo gevonden

Gelukkig hoeven we dus niet rekening houden met al deze kosten. Bij een energievergelijking zit dat er dus al bij in. Wij hoeven alleen te zoeken naar de goedkoopste energieleverancier. Neem altijd ruim de tijd om goedkoopste aanbieding voor uw adres te zoeken. Goedkope energie vinden is een simpel karwei. Start direct met een energie vergelijk en bekijk maar eens hoeveel u bespaart.