Colportagewet

De Colportagewet beschermt u als consument tegen onjuiste verkoop. Dit komt namelijk vaak voor. Zoals een verkoper die aan de deur een energiecontract probeert te verkopen. Vaak voelen consumenten zich overdondert en gaan ze akkoord. Deze wet zorgt ervoor dat u het energiecontract binnen 14 dagen mag annuleren.

Energiecontract mag binnen 14 dagen geannuleerd worden

U kunt als u zich overrompeld voelt ook uw energieleverancier bellen. Geef aan dat u niet wenst over te stappen. Zij kunnen dan een dergelijke overstap tegenhouden. En niet alleen aan de deur komen dergelijke verkoopmethoden voor, ook in winkels kan een verkoper u aanspreken. Zorg dat de verkoper u een inschrijfformulier afgeeft. Hierop staat de informatie over het contract. Geeft de verkoper u niets in handen? Dan mag u zelfs tot 12 maanden dit energiecontract annuleren.

Trap niet in dergelijke verkooppraatjes maar ga zelf op onderzoek uit online

Eigenlijk is het niet aan te raden om op dergelijke verkoopmethoden in te gaan. U kunt zelf prima online uw eigen energiekosten vergelijken. En deze energie aanbiedingen zijn altijd goedkoper dan wat de verkoper u belooft. Een ander voordeel van online vergelijken is dat u zelf het tijdstip kiest om over te stappen. In uw eigen tijd kunt u rustig uitzoeken welke energieleverancier voor u het meest geschikt is. Zo weet u precies waarvoor u kiest en hoelang.

Neem de tijd om uw energievergelijking door te spitten

Alles staat altijd duidelijk beschreven in onze energievergelijker. Bent u nog niet overtuigt? Prima dan neemt u nog langer de tijd. Net zolang tot u de goedkoopste energieleverancier heeft gevonden. Dit is dan ook ons uitgangspunt: de klant moet in alle rust zijn energiekosten kunnen vergelijken. Wij bieden een overzicht van de goedkoopste energieleveranciers en u kiest zelf welke dat is. Dus geen verplichtingen en gedoe rondom een nieuw energiecontract.