Dynamische tarieven (energie)

Krijgt u te maken met dynamische tarieven? Dan kan uw tarief per dag of per tijdstip wijzigen. Dynamische tarieven energie zien we bij de opwekking van duurzame energie. Het overschot hiervan wordt eerst opgeslagen. Is er verandering in vraag en aanbod dan kan het tarief bepaalt worden.

Slimme meter? Dan dynamische tarieven

Heeft u nog een ouderwetse energiemeter? Dan kunt u geen gebruik maken van dynamische tarieven. Dit kan alleen met een slimme meter. Als uw energiebedrijf toestemming vooraf heeft van u, dan kunnen zij uw verbruik bekijken. Aan de hand van uw verbruik worden de tarieven uitgerekend. De dynamische tarieven kunt u online volgen.

Verbruiken aan de hand van de tarieven

Het voordeel is dat wanneer de prijs voor stroom of gas op een bepaald tijdstip goedkoper is, dan kunt u op dat moment ook het beste gaan wassen. Als u uw apparatuur gebruikt terwijl de tarieven duurder zijn dan kost het u meer. Met dynamische tarieven kunt u besparen op uw energiekosten.

Volg uw verbruik in realtime online

Vanaf 2019 is de verwachting dat we allen gebruik kunnen maken van dynamische tarieven. De netbeheerders zijn nu al druk bezig hun digitale omgeving in te stellen. Er moet de mogelijkheid bestaan om de tarieven te kunnen verrekenen met het verbruik in realtime.

easyEnergy biedt al dynamische tarieven

De ontwikkeling van dynamische tarieven past perfect in de energietransitie. Ten eerste zijn de tarieven transparant. En u hoeft nooit meer teveel te betalen voor uw energiekosten. Vooralsnog is easyEnergy momenteel de enige die klanten een dynamische contract kan bieden.

Besparen op verbruik

Tot de tijd dat we allemaal gebruik kunnen maken van dynamische tarieven, kunnen we ook zelf zoveel mogelijk besparen. U kunt dat doen door in de avonduren zoveel mogelijk uw apparaten te gebruiken. En blijf opletten dus was niet kleine wasjes achter elkaar. Wacht echt tot de wasmand compleet gevuld is. Laat de tv niet uren achter elkaar aan staan. En haal alle stekkers uit het stopcontact zo voorkomt u extra stroomverbruik.