EAN code

Uw gas en elektriciteitsaansluiting zijn voorzien van een unieke code. Deze code wordt de EAN code genoemd. Aan de hand van deze code kan de netbeheerder of de energieleverancier uw gegevens raadplegen. Zoals de grootte van de aansluiting. Een netbeheerder kan weer zien wie uw leverancier is en andersom ook.

EAN code hoort specifiek bij uw aansluiting

De EAN code wordt door een energieleverancier gebruikt om te controleren naar welk adres zij energie en gas moeten leveren. Gaat u verhuizen naar een andere woning dan veranderd deze code dus. Bij overstappen blijft de code hetzelfde maar wordt de relevante informatie aangepast. Uw netbeheerder vult elke maand de gegevens aan. Als u een nieuwbouw woning betrekt dan zal de netbeheerder een nieuwe EAN code toewijzen aan uw woning.

Als de elektriciteitsaansluiting of gasaansluiting wordt afgesloten dan vervalt daarmee ook de EAN code. Deze kan dan ook niet meer opnieuw gebruikt worden. Via eancodeboek.nl kunt u uw unieke code opzoeken.

Barcodes voor producten en diensten

De EAN code is dus een barcode speciaal voor uw aansluitingen. Ook zijn er EAN codes in andere sectoren. Een supermarkt hanteert een EAN-13-Code bijvoorbeeld. Deze code staat dan op alle supermarktproducten vermeldt. Boeken dragen een ISBN code. Bekijk maar eens de streepjescodes op verschillende producten. Op die manier kan een product altijd achterhaald worden.