Ecotax

Ecotax wordt geheven over grijze energie. Want grijze energie vervuilt ons milieu. Grijze energie opwekking gebeurt door middel van het verbranden van brandstoffen. Daarbij komt CO2 vrij. De overheid verhaalt deze kosten op de energieleverancier die vervuilende energie aanbiedt. En wij als consument betalen daar aan mee. 

Ecotax over persoonlijk verbruik

De ecotax wordt aan de hand van uw totale verbruik bepaalt. Dus verbruikt u veel elektriciteit? Dan betaalt u ook meer tax erover. Tegenwoordig wordt er ook belasting op groene energie geheven. De ODE Opslag Duurzame Energie moeten wij ook betalen via onze energienota. De inkomsten van de ODE worden gebruikt voor duurzame energieprojecten.

Grootste deel energierekening gaat naar belastingen

Een groot gedeelte van onze energiekosten bestaat dus uit het betalen van allerlei heffingen. In alle gevallen geldt dus dat energie bezuinigen de beste optie is. En elk jaar opnieuw uw energieprijzen vergelijken helpt ook. Want deze veranderen waardoor we voordeel kunnen behalen. Blijven zitten bij uw huidige energieleverancier kan dus geld kosten.

Vergelijk elk jaar de energieleveranciers

Elk jaar zijn er namelijk weer andere energieleveranciers die als goedkoopste uit de bus komen. Dat betekent dat de kans groot is dat u teveel betaalt. Als u elk jaar zou vergelijken en daarmee overstappen, dan bespaart u het meeste. Aan de belastingen betalen ontkomen we niet, maar we kunnen besparen door te vergelijken. Bekijk de energie aanbiedingen in uw eigen tijd. Op die manier weet u dat u een weloverwogen keuze maakt.