Elektriciteit verbruik

Uw elektriciteit verbruik hangt af van wat u thuis verbruikt. Elk apparaat dat elektriciteit verbruikt wordt geregistreerd. Een telefoon lader, een televisie of uw wasmachine. Dus elke stekker die in het stopcontact zit verbruikt elektriciteit. Aan het einde van het jaar wordt hier een berekening van gemaakt. Deze optelsom resulteert in een bedrag. De energieleverancier brengt dit bedrag al in rekening als een voorschot. Dat betekent dat u uw elektriciteit vooraf afrekent.

Houdt uw elektriciteit verbruik goed in de gaten

Heeft u in het afgelopen jaar minder elektriciteit verbruikt? Dan krijgt u een som geld terug. En verbruikte u meer elektriciteit? Dan krijgt u een eindafrekening die u moet betalen. Het is dus van belang dat u uw elektriciteit verbruik in de gaten houdt. En het beste kunt u proberen daar onder te blijven. Dat doet u door elektriciteit te bezuinigen. Verbruikt u meer dan moet u extra betalen voor uw elektriciteit en dat zou zonde zijn.

Loop uw stopcontacten na

Verstandig is dus om elke dag uw stopcontacten te controleren. Waar zitten er nog stekkers in die eruit kunnen? De koelkast kunt u overslaan want deze heeft nu eenmaal dag en nacht stroom nodig hetzelfde geldt voor de vriezer. Maar de overige apparatuur hoeft niet altijd verbonden te zijn met het stroom net. Zo wordt voorkomen dat er ongemerkt elektriciteit verloren gaat. Als uw telefoon 100% opgeladen is trek de stekker er dan uit. Ook die van de wasmachine en andere grote apparaten.

Bespaar op allerlei fronten elektriciteit

Het lijkt weinig maar u bespaart daarmee elektriciteit. Ook is het een gewoonte om vaak een kort wasje te draaien. Terwijl de wasmand eigenlijk nog maar voor de helft gevuld was. Dit neemt ook weer onnodig elektriciteit. En die korte wasjes kunnen prima opgehangen worden aan de waslijn binnen of buiten. Daarmee bespaart u weer elektriciteit van die dure wasdroger.

Ook goedkope energie vergelijken is besparen

Door te besparen op uw elektriciteit verbruik verlaagt u instant uw energiekosten. En een verlaagde voorschotnota is altijd mooi meegenomen. Bespaar nog meer geld door te starten met goedkope energie vergelijken. Zo kunt u direct €250 of meer besparen per jaar. Want u kunt overstappen naar de goedkoopste energieleverancier uit onze energievergelijking.