Elektriciteit

Elektriciteit, elektra, stroom of energie is elektrische lading dat beweegt. Dankzij deze natuurkundige uitvinding kunnen wij gebruik maken van Elektriciteit in huis. Natuurkundig bekeken spreken we van neutronen en protonen deze vormen een kern waarom heen weer elektronen bewegen. Dankzij een elektrische verbinding kunnen wij de wasmachine gebruiken. Voordat stroom ontstond maakte de mensheid gebruik van vuur. Het is voor ons ondenkbaar om zonder elektriciteit te leven.

Elektriciteit in en om huis

Alles wat een stopcontact heeft maakt dus gebruik van elektriciteit. En wij betalen daar ook de kosten voor aan de energieleverancier. De term voor elektriciteit op de eindafrekening is kilowattuur ofwel kWh. Als u de eindafrekening bestudeerd zult u bijvoorbeeld 3000 kWh zien staan. U betaalt per kWh voor uw energieverbruik. Hiervan wordt een totaalsom gemaakt en aan de hand daarvan wordt uw voorschotbedrag berekent.

Verschillende tarieven voor energie

Ieder energiebedrijf hanteert weer eigen tarieven voor elektriciteit. Consumenten vergelijken sinds 2004 dan ook de energietarieven. Ook wel energie vergelijken genoemd. Men vergelijkt dan de tarieven voor energie en gas en krijgt een overzicht voor zich waarin het goedkoopste energiebedrijf naar voren komt. Ook de energiekosten vergelijken? GoedkopeEnergie.nl vraagt alleen om uw verbruik en postcode gegevens. Op die manier kunt u nauwkeurig alle prijzen vergelijken.