Elektriciteitskosten

Teveel elektriciteitskosten betaald? Start dan direct met energie vergelijken op GoedkopeEnergie.nl. De kosten voor elektriciteit kunnen door verschillende redenen zijn opgelopen. Een belangrijke reden kan zijn dat uw elektriciteitsbedrijf de kosten heeft verhoogd. Maar het kan ook zijn dat u zelf teveel elektriciteit heeft verbruikt. Dat is vervelend maar u kunt er wel genoeg aan doen.

Minderen met elektriciteit misschien?

Elektriciteit besparen is er eentje van. Gewoon beter opletten wanneer en hoeveel u aan elektriciteit verbruikt. Daarmee wordt voorkomen dat u het volgende jaar weer bij moet betalen. Alle apparaten die elektriciteit verbruiken kunnen onder de loep genomen worden. Zijn er defecten opgetreden aan uw koelkast bijvoorbeeld? Als rubbers versleten zijn moet uw koelkast namelijk harder werken om de boel koud te houden. Vervang deze waar nodig.

Tijd voor een nieuwe koelkast of ander apparaat?

Maar het kan ook zijn dat de trouwe koelkast gewoon zijn beste tijd heeft gehad. Natuurlijk is het mooi meegenomen dat het apparaat al meer dan 10 jaar trouwe dienst heeft gedaan. Maar u betaalt daar wel extra elektriciteit voor. Vervangen voor een energiezuinige koelkast kan u al €100 per jaar schelen. Of misschien zijn er andere factoren die meespelen bij het toegenomen elektriciteitsverbruik.

Meer verbruik door extra tv?

Een nieuw gezinslid verwelkomt misschien? Of een tweedehands tv gekregen van een kennis? Extra handig want zo kan er geen ruzie meer ontstaan over wie wanneer wat kijkt op tv. Maar het betekent wel een hoger verbruik. De grootste apparaten nemen het meeste aan stroom. Dus uw wasmachine, droger, vaatwasser, vriezer en dergelijke.

Wat zijn de veroorzakers van een verhoogd verbruik?

Probeer bewuster de was te doen en wacht tot uw wastrommel helemaal gevuld is. Op die manier hoeft u niet steeds kleine wasjes te draaien. Deze dragen ook bij aan uw verbruik. En leer u bepaalde handelingen aan. Zoals het eruit trekken van de stekker na iedere wasbeurt of droogbeurt. Dit geldt ook voor de vaatwasser. Geen onnodig elektriciteitsverbruik wanneer u de apparaten toch niet gebruikt.