Energie aanbiedingen

Energie aanbiedingen zijn bedoeld om de consument te stimuleren om over te stappen. Daarom bieden energiebedrijven ook op grote schaal aanbiedingen aan. Dit moet er toe leiden dat zij extra klandizie kunnen aantrekken. Hoe maken energiebedrijven consumenten attent op aanbiedingen? Dit gebeurd in tv-reclames of in de kranten. Maar meestal worden ze online aangeboden in een energievergelijker.

Energie aanbiedingen doornemen

De vraag is alleen wat maakt een energie aanbieding nou echt speciaal? Is het de aanbieding die komt met een gratis cadeau? Of de aanbieding waarbij u korting op uw voorschotbedrag ontvangt? Ze zijn er in alle soorten en de ene nog goedkoper dan de andere. Neem goed de voorwaarden door voordat u besluit te kiezen voor een energie aanbieding.

Korting of een cadeau bij uw energiecontract?

Consumenten gaan sneller voor een aanbieding waarbij er een cashback in het vooruitzicht wordt beloofd. Deze kan aan het einde van het jaar aan u overgemaakt worden of deze wordt verrekend op uw jaarrekening. En er zijn aanbiedingen waarbij de korting al voor u verrekend is. Dan valt uw voorschotnota lager uit. De besparing zit hem dan in uw maandelijkse kosten. Het is dus maar net waar uw voorkeur naar uitgaat bij een energiebedrijf.

Bereken het verschil in energie aanbiedingen bij verschillende looptijden

Ze zijn er dus voldoende maar waar ook op gelet dient te worden is de looptijd. Leg u niet te lang vast bij een energiecontract. Want in de meeste gevallen is die energie aanbieding dan helemaal niet zo voordelig. Daarom is het altijd aan te raden de kortingen te vergelijken tussen 1 jarige en 3 jarige energiecontracten. U ziet dan zelf welke energie aanbiedingen het beste zijn.