Energie besparen

Rendement behalen op uw energiekosten met energie besparen. Energie besparen doen wij om niet teveel te hoeven betalen voor energie en gas. Maar hoe doen we dat? En waar kunnen we het beste beginnen? Kijken we eerst naar het elektriciteitsverbruik dan kunnen we direct een aantal stekkers ontkoppelen. Want elke stekker die in het stopcontact blijft zitten neemt nu eenmaal elektriciteit.

Op verschillende manieren energie besparen loont echt

Maar elektriciteit ofwel energie besparen gaat verder. Vul uw wasmand tot deze ook echt vol is zodat u niet steeds korte wasjes hoeft te draaien. Dit neemt onnodig veel elektriciteit. Was als het kan in de avonduren want dan is elektriciteit goedkoper. En uw was ophangen is ook zo eentje. Uw wasdroger neemt namelijk veel stroom en als u voor elk (wisse) wasje uw droger gebruikt dat is zonde. Kunt u de was buiten hangen of elders in huis? Alleen maar verstandig want bovenstaande tips schelen u snel honderden euro’s per jaar.

Leer onzuinige gewoonten af

Gewoonten die aangeleerd zijn worden niet zo makkelijk afgeleerd. Maar toch kunt u zich zelf aanleren om ook de stekkers van uw wasmachine en droger eruit te halen. U voorkomt hiermee sluipverbruik. En hoe ouder de wasmachine of droger hoe meer stroom deze verbruiken. Als het kan kunt u het beste één van de elektrische apparaten vervangen. Een wasmachine met energielabel A++ scheelt u op jaarbasis ook snel een paar tientjes.

De zuinigste wasmachine neemt weinig stroom

De zuinigste apparaten kosten u per jaar nog maar €25 tot €30 aan stroom. Dus u kunt zich voorstellen dat u hiermee ook onmiddellijk uw energierekening verlaagt. Wat neemt nog meer stroom in huis? Verlichting bijvoorbeeld. Vervang onzuinige verlichting voor led lampen en u zult zien dat u bespaart.

Vaatwasser tips

Heeft u een vaatwasser? Superhandig maar ook hier geldt weer dat u deze niet te vaak onnodig gebruikt. Ook een vaatwasser neemt veel stroom. Spoel de vaat van te voren goed af dan hoeft u ook niet op een hoge temperatuur te wassen. Hoe hoger de temperatuur des te meer stroom deze neemt. En hier ook weer de stekker na gebruik eruit trekken.

Hoeveel verbruikt uw koelkast?

Uw koelkast is onmisbaar in het huishouden. In de koelkast kunnen voedingsmiddelen gekoeld worden. En uw koelkast kunt u niet uitzetten. Daarom is slim verbruik ook nodig. Heeft uw koelkast zijn langste tijd gehad? Vervang deze dan want rubbers die versleten zijn zorgen voor een hoog energieverbruik. En let op de binnen temperatuur u hoeft de koelkast niet kouder te zetten dan nodig is. De koelkast zal meer stroom verbruiken bij koudere temperaturen.

Koop de meest zuinige koelkast

Als u besluit een nieuwe koelkast aan te schaffen let er op dat deze echt zuinig is. Vooral met de wetenschap dat u een koelkast niet van de stroom kunt halen. En koop een koelkast die bij uw gezinsgrootte past. Vaak hebben huishoudens ook een tweede koelkast of vriezer. Let wel dat dit ook weer extra stroom verbruikt. En gaat u op vakantie? Zet uw koelkast dan helemaal uit.

De meeste huishoudens hebben een koelvries combinatie waarbij de vriezer onder de koelkast zit. Zo hoeven zij geen tweede vriezer aan te schaffen. Uiteindelijk scheelt dat ook weer in het stroomverbruik.

Gas besparen levert het meeste op

We verbruiken niet alleen stroom maar ook gas. Gas is ook onmisbaar. We gebruiken het voor het verwarmen van eten, douchen en de cv. Maar gas is ook direct een stuk duurder dan stroom. Draai dus de verwarming uit in uw slaapkamers en overige ruimten. Hier komt u immers niet vaak dus onnodig verwarmen is zonde. Zorg dat u ramen en deuren goed gesloten houdt. Het zorgt er alleen maar voor dat de warmte wegglipt.

Een paar tientjes per jaar besparen door de verwarming lager te zetten

Als u de verwarming ook nog eens 1 graad lager zet en houdt? Dan scheelt het u €80 op jaarbasis. Dat is mooi meegenomen of niet? Om warm te blijven kunt u pantoffels dragen en warme dekens op de bank leggen. En zet uw verwarming s’nachts op 15 graden dat scheelt ook weer €70 op jaarbasis.

Hoeveel stookt u aan gas?

Natuurlijk hangt de staat van de woning ook weer samen met uw gasverbruik. Want als u slecht geïsoleerde muren heeft dan stookt u altijd meer. Als het financieel haalbaar is dan kunt u uw muren het beste isoleren. Wat niet zoveel hoeft te kosten is een rol radiatorfolie. Plaats deze achter de verwarming zodat de warmte goed weerkaatst. En tochtstrips kunt u kopen voor een paar euro. Maar deze strips leveren u een flinke besparing op.

Besparen leidt tot een lagere energierekening

Zoals u kunt lezen is gas besparen heel belangrijk. De gasprijzen vallen op zich mee maar de belasting maakt het duurder. Als u bovenstaande tips goed in acht houdt en naleeft kunt u op uw energierekening besparen. U bespaart al snel €200 tot €300 per jaar. Door bedacht te zijn op uw energie en gasverbruik. Tijdens een energievergelijking zult u opmerken dat de prijzen variëren. Daarom is energie vergelijken ook zo belangrijk. Want uw gasprijs kan wel verouderd zijn waardoor u teveel betaalt.

Goedkope energie en gas vergelijken

Elk jaar goedkope energie en gas vergelijken blijft altijd lonen. Door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan er €450 bespaart worden. GoedkopeEnergie.nl houdt de prijsstijgingen maar ook dalingen in de gaten. Bezoek onze website van tijd tot tijd en stap over wanneer dat kan.