Energiecollectief

Wat is een Energiecollectief? Een collectief voor een groep consumenten waarbij zij deelnemen aan een aanbieding van een energieleverancier. Zij gaan dus collectief een energiecontract aan. Het Energiecollectief heeft voor deze groep een voordelig energiecontract bedongen. Zij krijgen een korting op hun energiekosten omdat zij gezamenlijk voor deze energieleverancier kiezen. De energieleverancier krijgt zo een hele groep nieuwe klanten erbij.

Heeft het energiecollectief het voordeligste energiecontract voor u?

Energieleveranciers die aan het energiecollectief meedoen doen een zo scherp mogelijk aanbod. Onderling concurreren de energieleveranciers dus met elkaar in een collectief. Degene die de voordeligste energiekosten heeft krijgt er dus groep klanten bij.  Als u meedoet aan een collectief voor een nieuw energiecontract, controleer deze tarieven dan ook met een energievergelijker.

Hoeveel gaat u besparen per maand?

En bekijk ook hoeveel energieleveranciers mee hebben gedaan. Een energiecollectief kan voordelig zijn, maar het loont altijd om daarnaast te blijven vergelijken. Zo heeft u de zekerheid dat u echt de goedkoopste energieleverancier heeft gevonden. Het is namelijk niet 100% zeker dat de aanbieding van het collectief ook echt de goedkoopste is. Er zijn namelijk ook energieleveranciers die niet meedoen aan een collectief.

Wie is echt de goedkoopste in de energievergelijking?

Met het maken van een energievergelijking worden alle energieleveranciers vergeleken. Dus leg de aanbieding die u heeft gekregen naast de aanbiedingen van de energievergelijker. Bereken het verschil in euro’s op uw voorschotnota. Is het energiecollectief goedkoper? Dan kunt u gerust deelnemen aan de aanbieding. Is dit niet zo? Ook geen man overboord dan zoekt u dus gewoon verder. Het is namelijk van belang dat u uw eigen energiekosten kunt verlagen. En het pluspunt van online energie vergelijken is dat u zelf mag kiezen.