Energiekosten

Energiekosten zien we terug op de energierekening. En dit omvat de totale som van verschillende kosten. Dit zijn transport en netwerkkosten en de leveringsprijzen voor uw energie en gas. Maar ook andere kosten zoals de btw, Opslag Duurzame Energie en energiebelasting. Al deze kosten dragen we af aan de energieleverancier. Zij zorgen dan weer dat de overige kosten bij de netbeheerder en de belastingdienst terechtkomen.

Bespaar al minimaal €250 met wisselen van energieleverancier

Wij kunnen besparen op de energiekosten door te wisselen van energieleverancier. In een energievergelijking zien we snel genoeg wie de goedkoopste is. Besparen op netwerkkosten en transportkosten kan niet. En de Opslag Duurzame Energie wordt vastgesteld door de overheid. Zaken waar wij geen invloed op hebben. Daarentegen kunt u de energiekosten wel flink verlagen. Door op te letten hoe u met uw verbruik omgaat.

Pas uw verbruikspatroon aan en bespaar nog meer

Door veranderingen aan te brengen in uw verbruikspatroon. Daar laten veel consumenten nog altijd geld liggen. Want een simpele aanpassing in het gebruik van de thermostaat kan de gaskosten drukken. En gas is best duur tegenwoordig. Met het terugdringen van het verbruik pakt u al €200 per jaar aan voordeel. Vooral als uw energiekosten stijgen is besparen zeer aan te raden. Ook blijven zitten bij de huidige energieleverancier kan duur zijn.

Wie heeft de goedkoopste energiekosten?

Elk jaar veranderen de energieleveranciers hun tarieven.  Ga eens op onderzoek uit en bekijk bij welke energieleverancier de kosten het goedkoopste zijn. U kunt namelijk zo €250 korting op uw energierekening krijgen bij verschillende leveranciers. En de leveringstarieven kunnen ook een stuk lager zijn dan uw huidige. Dus zoek dat goed uit voordat u besluit bij uw huidige energieleverancier te blijven. Daar kunt u ook flink op besparen en dat is mooi meegenomen toch? Door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier pakt u al €450 per jaar.  Reken daarbij ook gemiddeld €200 dat u heeft bespaard met het minderen van uw verbruik. Dan zit u dus al op €650 per jaar aan besparing. Goedkope energie vergelijken met GoedkopeEnergie.nl levert voordeel op.