Energienotanul

De betekenis van Energienotanul is een woning die een energienota oplevert van €0. Deze woning wordt energieneutraal opgeleverd. De woning zal dus meer energie produceren dan dat de bewoners verbruiken. De eerste Energienotanul woningen werden in 2013 al opgeleverd. 

Energienotanul erg energiezuinige woningen

Deze woningen zijn voorzien van een hoge kwaliteit isolatie. Beglazing van drie dubbel glas en een ventilatiesysteem die zeer gebalanceerd is. Met een luchtwarmtepomp kan warmte efficient opgewekt worden. Daken die voorzien zijn van zonnepanelen wekken voldoende energie op. Energienotanul wordt in de toekomst de standaard voor nieuwbouwhuizen.

Over 5 jaar moeten BENG woningen de standaard zijn

In 2021 moeten bouwbedrijven aan de eis van Bijna energieneutrale nieuwbouw voldoen. Dit zijn de de BENG woningen. In het lenteakkoord is dan ook een nieuwe term opgenomen en dat is ZEN. ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. De toekomst naar gasloze woningen is ook zeer in ontwikkeling. Straks krijgen we alleen nog maar nieuwbouw waar geen gasaansluiting meer aanwezig is.

Wilt u ZEN wonen?

Een ZEN woning stoot dan nagenoeg geen CO2 meer uit. Dankzij allerlei vernuftige technieken kunnen deze woningen prima zonder gas. Denk aan verwarming met bodemwater of een warmtepomp. En de energiebehoefte wordt vervuld door enkel duurzame energie. Een energiezuinige woning zal dus over een aantal jaren rendement voor de bewoner opleveren. Dat zelfde rendement behalen we nu nog met energie vergelijken en besparen.

Starten met energie besparen is ook energiezuinig bezig zijn

Uiteindelijk hangt er aan dergelijke energiezuinige woningen wel een prijskaartje. Maar de overheid heeft hier verschillende subsidie’s voor beschikbaar. Eerst zal het een investering zijn maar deze zal zich later terugverdienen. Is een energiezuinige woning voor u nog niet aan de orde? Geen nood , u kunt nu zelf zoveel mogelijk energie besparen. Dat doet u door aanpassingen aan te brengen in het dagelijkse leven.

Verlaag de energienota in 2018 zelf

Minderen met stroom en gas bijvoorbeeld. Daarmee wordt de energienota ook verlaagd. En dat is altijd welkom. Stap ook elk jaar over naar een andere energiemaatschappij. Bespaar daar ook nog een paar honderd euro op. GoedkopeEnergie.nl vindt voor u altijd de beste deal in energie.