Energieprijzen

Welke energieprijzen zijn het meest geschikt voor uw situatie? Zijn dat de energieprijzen met een korte looptijd of lange looptijd? Een looptijd van 5 jaar is meestal niet zo voordelig. U kunt ze dan wel vastzetten voor 5 jaren maar de welkomstkorting ontvangt u dan eenmalig. Deze zal dan rond de €300 zijn. Op dat moment wel mooi meegenomen maar niet voor lange tijd. Wanneer u start met energieprijzen vergelijken kunt u het beste een korte looptijd kiezen.

Vergelijk het liefst 1 jarige energieprijzen voor de beste deal

U maakt dan een energievergelijking gebaseerd op bijvoorbeeld 1 jarige energieprijzen. De korting zal variëren van €100 tot €250 per jaar. Ieder energiebedrijf biedt weer andere energie aanbiedingen. Degene die bovenaan staat heeft de voordeligste energieprijzen. Laat u zich niet beïnvloeden als u leest dat de energieprijzen gaan stijgen. Want ook al stijgen deze een energieleverancier zal toch concurrerende prijzen moeten bieden. Doen zij dit niet dan lopen zij nieuwe klanten mis en verliezen zij klanten.

Wat maakt een energieprijs duur?

Wat een energieprijs duurder maakt zijn meestal externe factoren zoals energiebelasting of de Opslag Duurzame Energie. Anno 2018 zijn de energieprijzen juist lager dan de gasprijzen. En daarom is energie vergelijken ook aan te raden. Het mooie van het maken van een vergelijking is dat al deze kosten inclusief zijn. Dus een dergelijke verhoging is al meegerekend.

Vergelijk elk jaar alle energieleveranciers

En juist omdat de prijzen voor energie elk jaar twee keer kunnen veranderen is vergelijken een must. Zo kunt u steeds profiteren van voordelige energie aanbiedingen. Een energiecontract van 12 maanden is immers zo voorbij. En daarna kunt u gerust weer overstappen. Wat u ook kunt kiezen is een flexibele energieprijs maar als deze dan stijgen dan gaat u ook meer betalen. Dat is het nadeel van een flexibel energiecontract. Energieleveranciers staat het vrij in die situatie om 2 keer per jaar de variabele tarieven aan te passen. Dus als u van vastigheid houdt dan is een flexibele energieprijs niet zo handig.