Energierekening

Elke consument die een aansluiting heeft voor energie en gas ontvangt een energierekening. Deze rekening is opgemaakt aan de hand van uw energieverbruik. De energierekening betalen wij elke maand vooruit aan de energieleverancier. Deze rekening wordt ook wel voorschotnota genoemd. Er worden twee soorten rekeningen opgemaakt door de energieleverancier. Te weten de energierekening per maand en per jaar.

Wat u kunt doen aan uw energierekening

De jaarlijkse energierekening de zogenaamde eindafrekening krijgt u eenmalig. Deze rekening is de opsomming van uw totale energieverbruik. Omdat er zoveel verschillende energieproducten zijn te verkrijgen is de ene energierekening duurder dan de andere. Als uw energierekening te hoog is kunt u een aantal dingen doen. Begin direct met energie besparen waardoor u uw energierekening kunt verlagen. Gas besparen behoort daar ook toe. En met name gas besparen is belangrijk omdat deze kosten het hoogste zijn.

Wanneer kan ik overstappen naar een goedkopere energieleverancier?

U kunt ook energie vergelijken en gaan zoeken naar een goedkopere energieleverancier. Dankzij de liberalisering van de energiemarkt kunnen we namelijk overstappen. Overstappen is mogelijk als uw energiecontract afgelopen is of al bijna verloopt. Daarmee bespaart u al snel een paar honderd euro. Op die manier verlaagt u dus uw energierekening. Maar de beste aanpak is om eerst te beginnen met het besparen.

Hoe bekend bent u met energie vergelijken?

Door actief bezig te zijn met besparen op energie en gas zult u zien dat de kosten lager worden. Stapt u daarna ook nog eens over? Dan is de besparing maximaal. De meeste huishoudens zijn al bekend met onze energievergelijker. Duizenden consumenten hebben de overstap naar goedkope energie dus al gemaakt. De kans is groot dat u daar ook toe behoort. Maar mocht dit niet zo zijn dan is het aan te raden om eens te starten met energie vergelijken.

Is een energievergelijking ingewikkeld?

Het vergelijken van de energieleveranciers is geen ingewikkeld karwei. Wij hebben alle energie en gasproducten al voor u toegevoegd. U kunt op basis van uw situatie en adres binnen een minuut een energievergelijking maken. Het belangrijkste is dat u uw exacte verbruik meeneemt in de vergelijking. Alleen dan weet u precies wat u gaat betalen aan een eventuele nieuwe leverancier. We geven wel de mogelijkheid om het verbruik te schatten. U kunt dan gewoon de grootte van uw gezin aanvinken. Maar dan loopt u het risico dat moet bijbetalen.

Geef uw juiste verbruik door om bijbetalen te voorkomen

Bij een schatting wordt er uitgegaan van een bepaald verbruik en als dit achteraf te laag blijkt. Dan moet u ineens bijbetalen en dat is niet de bedoeling. Er zijn verschillende energie aanbiedingen om uit te kiezen. We tonen energiecontracten met uiteenlopende looptijden. Dit doen wij om u vrij te laten in uw keuze. Het verstandigste is wel om te kiezen voor een 1 jarig energiecontract. Want dan kunt u sneller weer overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.