Gas en licht

GoedkopeEnergie.nl biedt u de mogelijk om gas en licht te vergelijken. Vindt u uw kosten voor gas en licht te duur? Dan is het maken van een prijsvergelijking van alle energieleveranciers heel verstandig. In deze prijsvergelijking zult u opmerken welke energieleveranciers een goedkopere aanbieding hebben. Betaalt u nu bijvoorbeeld €1800 per jaar voor uw energiekosten? Dan kan het zo zijn dat u bij andere energieleveranciers veel goedkoper uit bent.

Hoe te besparen op gas en licht?

We zijn nu eenmaal verplicht om kosten te betalen voor gas en licht. We maken er gebruik van en daar is een prijskaartje aan verbonden. En met name gas is tegenwoordig flink duurder geworden. Probeer zoveel mogelijk te besparen op gas. Dit doet u door een aantal veranderingen aan te brengen. Ten eerste draai de gaskraan iets meer dicht, dit betekent de thermostaat iets lager zetten. U bespaart al gauw €80 als u uw verwarming voortaan één graad lager zet.

En niet alleen de verwarming neemt gas, ook uw douchebeurt draagt bij aan uw gasverbruik. Kort deze in en douche maximaal tien minuten. Dit zult u vast wel vaker gelezen of gehoord hebben. Maar dit wordt niet voor niets steeds aangegeven. Als u zelf al uw gasverbruik terugdringt dan kunt u al op jaarbasis €150 besparen. En dan hebben we het nog niet eens over overstappen met korting.

Welke wattage heeft uw verlichting?

Op licht besparen is ook zo’n dingetje. Heeft u wel eens opgelet waar de verlichting allemaal aanstaat? En wat voor verlichting gebruikt u? De oude gloeilampen worden niet meer verkocht maar toch zijn er nog consumenten die ze gebruiken. Wist u bijvoorbeeld dat ondanks dat u verlichting dimt dat deze nog steeds de volle wattage gebruikt? Dus let goed op het wattage van de verlichting. We denken er niet bij na, maar vaak blijft de verlichting in de hal aanstaan. Zet deze gewoon uit.

Bespaar op verlichting met een spaarlamp

Met een spaarlamp of een ledlamp kunt u veel meer elektra besparen. Heeft u in de kelder of voorraadkast verlichting? Plaats dan een deurschakelaar, zo gaat het licht alleen aan als u de deur opent. Doet u de deur weer dicht? Dan gaat het licht automatisch uit. Besparen op verlichting levert u ook snel €100 per jaar op. Besparen op gas en licht zelfs €250 per jaar. En met overstappen naar een andere energieleverancier nog eens €250. Dus start snel met gas en licht vergelijken en pak de hoogste korting op GoedkopeEnergie.nl.