Gaskosten

Goedkope gaskosten vinden doet u met GoedkopeEnergie.nl. Consumenten checken eens in de zoveel tijd de gaskosten. Dat moet ook wel want de prijzen veranderen steeds. En ondanks dat de kosten voor gas duurder zijn geworden, kunnen we er nog altijd op besparen. Aan de hand van uw gezin wordt een bepaald gasverbruik berekend. Dit hangt ook samen met uw gedrag. Aan het verwarmen van onze woning zijn we het meeste kwijt.

Gemiddelde gaskosten voor een gezin

Laten we aannemen dat u een gezin bent van 4 personen. Dan wordt er op jaarbasis snel 1500 kubieke meter gas verbruikt. Met een snelle check kunt u dan berekenen hoeveel u aan gaskosten betaalt aan de goedkoopste energieleverancier. Vul eens uw postcode in en daarbij het verbruik. In sneller dan een minuut heeft u een overzicht voor u. De kosten worden per jaar en per maand getoond. Staat het u niet aan? Dat kan en dat zal vast komen omdat u beseft dat u teveel betaalt. In 2018 betalen we gemiddeld €1200 per jaar aan gaskosten bij een verbruik van 1500 m3.

Elke kubieke meter gas telt

Maar daar is genoeg aan te doen, want u kunt gewoon overstappen. En daarbij kunt u zoveel mogelijk gas besparen. Want elke kubieke meter is er één. Ga zuiniger met de verwarming om. Deze hoeft echt niet dagelijks op 22 graden te staan. Draai de thermostaat minstens één graad omlaag. En u bespaart al €80 op jaarbasis. Let eens op uw verwarming waar heeft u allemaal de radiatoren openstaan? Elke radiator moet verwarmd worden en dat kost gas. Zet ze uit in de vertrekken waar u niet 24/7 aanwezig bent. Dat is weer een besparing van €80.

Uw gasverbruik wordt zwaarder belast

En als we u ook nog vertellen dat elke kubieke meter zwaar belast wordt door de belastingdienst? Misschien let u voortaan dan beter op met uw gasverbruik. Want elke kubieke meter gas aan besparing is ook minder belasting betalen. En belasting betalen is nooit leuk. En kijk eens om u heen kunt u misschien simpele tochtstrippen aanbrengen? Het verstandigste is om de warmte in huis te houden. En tochtende ramen en deuren houden de warmte juist niet tegen.

Alles met mate ook uw gasverbruik

Minder lang onder de douche staan zorgt ook voor minder gasverbruik. Vertel elk lid van uw gezin dat er voortaan korter gedoucht wordt. Daarmee bespaart u ook minimaal €100 per jaar. Een paar wijzigingen aanbrengen scheelt dus al €260 per jaar op de gasrekening. En kiest u voor een nieuw en goedkoper energiecontract? Dan bespaart u weer zo’n €250 per jaar. Welgeteld dus zo’n €500 aan besparingen op alleen gas.