Gasprijs

Gasprijs duurder geworden? Dan bent u niet de enige,  alle consumenten merken het. In 2017 steeg de prijs voor gas en in 2018 is deze weer verhoogd. Onze gasprijs hangt niet alleen af van de inkoopsprijzen. Dat betekent dat niet alleen de gasleverancier betaalt krijgt van ons. Ook de netbeheerder en de belastingdienst moeten wij betalen.

Waarom bestaat de gasprijs uit meerdere onderdelen?

Onze gasprijs bestaat dus uit een aantal delen. Ten eerste de leveringsprijs, maar ook de netbeheerkosten en een regiotoeslag. Ons gas wordt namelijk vervoerd door leidingen. Deze leidingen worden onderhouden door de netbeheerder. Moet het gas een lange weg maken naar de bewoner toe? Dan betalen we regiotoeslag. En de belastingdienst legt heffingen op. Zoals de energiebelasting en Opslag Duurzame Energie. En tot slot wordt er BTW over de gasprijs geheven.

Start met een vergelijking en beslis zelf

Zoals u ziet zijn dit een aantal onderdelen die de gasprijs duur kunnen maken. Toch kunt u besparen op deze prijzen. U hoeft ze gelukkig niet afzonderlijk te vergelijken. Wij hebben al deze prijzen al voor u in de vergelijker opgenomen. Het enige dat u staat te doen is uw adres en verbruik invullen. Wij doen dan de rest voor u. Neem de tijd om de vergelijking goed door te nemen. En maak pas een beslissing wanneer de keuze goed voelt.

Welke keuze is het beste?

Aan de hand van de ingevoerde gegevens kunt u bekijken welke aanbieding het beste van toepassing is. Vaak is dat de goedkoopste prijs maar soms kiest men voor een duurdere prijs. Waarom? Omdat zij kiezen CO2 gecompenseerd gas bijvoorbeeld. Of er is een bepaalde voorkeur voor een leverancier.

Wij berekenen uw nieuwe voorschotbedrag

Al benieuwd naar alle gasprijzen? Start dan met gasprijs vergelijken op GoedkopeEnergie.nl. Zorg dat u er altijd warm bijzit maar zonder teveel te betalen. Daarom is het aan te raden elk jaar de gaskosten te vergelijken. In één jaar kan er namelijk genoeg veranderen. Zo veranderen de leveranciers tweemaal per jaar hun prijzen.