Gasprijzen

Wilt u graag de gasprijzen vergelijken op internet? Op GoedkopeEnergie.nl ziet u het overzicht van alle gasprijzen. Wat is er gaande op de energiemarkt en hoe vertaalt zich dit in de gasprijs? We lezen berichten over de gaswinning en wat voor problemen dit veroorzaakt. En als die olieprijzen omhoog gaan dan ervaren we dit ook in de portemonnee. Allerlei zaken die de prijzen voor gas kunnen beïnvloeden dus.

Hoe minder Nederlands aardgas er beschikbaar is hoe hoger de prijzen

Hoe meer de gaskraan dicht wordt gedraaid hoe hoger de gasprijzen worden. We kunnen buitenlands gas inkopen vanuit Noorwegen bijvoorbeeld. Het mooiste scenario is om compleet gasloos te zijn. Maar dit kan helaas nog niet. De kale gasprijzen liggen rond de 0,25 cent. Maar de extra heffing maakt de prijzen duurder. De ene energieleverancier kiest ervoor een flinke korting te geven en de andere niet.

Wat kost gas tegenwoordig?

Inclusief alle kosten betalen we ongeveer €0,65 cent per kubieke meter. En omdat de meeste energieleveranciers goedkoper gas bieden profiteert u daarvan. Twee maal per jaar kunnen energieleveranciers hun gas en energieprijzen vaststellen. Uw gasprijs kan duurder worden als u bijvoorbeeld in Limburg woont. Dat heeft de volgende reden: Het gas moet over een langere afstand doen om uw woning te bereiken. En de energieleverancier rekent u daarvoor de regiotoeslag. Het aardgas wordt opgepompt in Groningen en die afstand is ruim 250 km. Woont u in Leeuwarden? Dan hoeft het gas maar over een afstand van 60 km getransporteerd te worden. Friezen betalen dus minder regiotoeslag dan de Limburgers.

Gasprijzen vergelijken op GoedkopeEnergie.nl

Start maar eens met gasprijzen vergelijken op postcode en u zult het verschil zien. Welk verschil u ook zult opmerken is het verschil in prijs. Plaats uw huidige gasprijs naast eentje in de vergelijking. Of vergelijk alle gasprijzen. Dit verschil kan stijgen tot honderden euro’s per jaar. Selecteer de goedkoopste energieleverancier en stap gelijk gratis over.