Gasrekening

Een gasrekening is een nota voor uw gasverbruik. Op deze rekening staat precies vermeldt hoe hoog uw verbruik was. Ook staan er overige kosten op. Het tarief dat u met uw energieleverancier bent overeengekomen wordt verrekend met uw verbruik. Plus de extra tax vanuit de belasting en de kosten voor netbeheer. Gezamenlijk maken deze kosten deel uit van de totale gasrekening.

Kiest u voor energie en gas of enkel gas of energie

Voor Nederlandse consumenten staat het hun vrij om zelf een energieleverancier te kiezen. Elke overweging is mogelijk: zoals een aparte leverancier voor gas en stroom. Om administratieve rompslomp te voorkomen kiezen de meesten voor energie en gas van één energieleverancier. Dan spreken we van de energierekening. Het is eigenlijk maar net welke naam u er aan geeft. Zo wordt het woord energienota ook wel gebruikt.

Help de gasrekening is te hoog

Maar laten we uitgaan van de gasrekening waarop uw gaskosten staan vermeldt. Het komt vaker wel dan niet voor dat deze te hoog blijkt. En gelukkig kunt u daar iets aan doen. Zoals het vergelijken van alle gasrekeningen. Elke energieleverancier heeft immers aanbiedingen. Dus u kunt alle rekeningen naast elkaar leggen. De voordeligste gasrekening springt in het oog, want deze staat bovenaan.

Welke korting krijgt u?

We vermelden alle kortingen in de getoonde vergelijking. En ook wat voor korting het betreft. Het kan een cashback korting zijn waarop u geld terug ontvangt. Of een korting die al verrekend is met uw voorschot. Het handige is ook dat u direct ziet hoeveel u per jaar en paar maand kwijt bent. Kiest u voor een cashback korting? Dan krijgt u aan het einde van uw contract geld terug. Kiest u een al verrekende korting? Dan is uw maandbedrag lager. Beide kan natuurlijk ook. Want als u nu al teveel betaalt gaat uw voorschotbedrag omlaag en u ontvangt een bedrag.