Gastarieven

Heeft u online goedkopere gastarieven gezien? Dan kunt u in principe zo overstappen. Belangrijk is: hoe duur zijn uw huidige gastarieven en hoeveel kunt u besparen? Met het maken van een prijsvergelijking van alle gas aanbiedingen weet u waar u aan toe bent. Stel u heeft een aanbieding ontvangen via de mail. Dat kan interessant zijn maar leg deze eerst even naast de rest van de aanbiedingen.

Gastarieven verschillen van elkaar dus vergelijk!

De gastarieven zijn niet gelijk aan elkaar. U betaalt niet hetzelfde bedrag aan een andere energieleverancier. Dit kan schelen van enkele euro’s tot honderden euro’s per jaar. Zoek eerst uw historische verbruik eens op. Als u dat verbruik vermenigvuldigt met de huidige gastarieven dan ziet u het voordeel. Want uw eigen gastarief zou best wel eens te duur kunnen zijn. In de tijd dat u voor dit tarief koos was deze misschien de goedkoopste. Maar waarschijnlijk is dat nu niet meer het geval.

Bespaar geld op de energieleverancier

En het is beter om het te weten dan teveel blijven betalen. Bereken de gastarieven eens opnieuw. Zo krijgt u ook inzicht in de veranderingen die twee keer per jaar plaatsvinden. Want energieleveranciers mogen hun tarieven aanpassen. Consumenten willen nu eenmaal voordeel behalen. Of dit nu op de boodschappen is of op de energiekosten. Beiden kosten nu eenmaal geld. En overstappen kunt u maar eenmaal per jaar doen. Als u kiest voor een driejarig energiecontract dan zelfs eenmaal in de drie jaar.

Kies dan ook verstandig en ga voor een 12 maanden contract. De gastarieven zijn over het algemeen voordeliger bij een korter contract. Zo ervaart u elk jaar weer het gevoel bespaart te hebben. Een cashback korting op de rekening ontvangen geeft immers een goed gevoel. Of elke maand minder betalen dan u deed aan uw vorige energierekening.