Gasunie

Waar GasTerra gas inkoopt en verkoopt daar verzorgt de Gasunie het transport van aardgas in en buiten Nederland. De Gasunie legt daarnaast ook nieuwe infrastructuur aan. Zodat het gastransport betrouwbaar is en blijft. De BBL wordt verzorgd door Gasunie waardoor er gas kan worden getransporteerd naar Engeland. 

Gasunie werkzaam in Nederland en Duitsland

Het onderhoud van het transportnet is constant in ontwikkeling. Zo beheren zij in Duitsland ook het transportnet. Op deze wijze kan gas veilig getransporteerd worden naar de eindgebruikers. Er wordt per jaar 125 miljard kubieke meter aardgas vervoerd. De totale lengte van het transportnet is maar liefst 15.500 kilometer. Het systeem is ingenieus geregeld. Treedt er een storing op dan kan deze snel verholpen worden.

Werkzaamheden aan het transportnet

Onderhoudsmonteurs doen renovaties aan het bestaande transportnet. De leidingen zijn namelijk al 50 jaar oud. Omdat de gaslevering gewaarborgd moet blijven zullen er altijd werkzaamheden zijn. Wist u bijvoorbeeld dat gas van nature geen geur heeft? Op meet en regelstations wordt er namelijk een lucht toegevoegd. Wanneer er dan een gaslek optreedt kan deze zo snel mogelijk verholpen worden.