Grootverbruiker Elektriciteit

Ziet u de term Grootverbruiker elektriciteit op uw energierekening staan? Dan ziet de energieleverancier u als een grootverbruiker. En dat wil zeggen dat uw aansluitwaarde groter dan de standaard 3 x Ampère is. Ook betekent dat u meer elektriciteit verbruikt dan een gemiddeld huishouden. Dit komt voor bij zakelijke klanten met een groter energieverbruik.

Grootverbruiker elektriciteit betaalt meer

En daardoor betaalt u meer voor uw elektriciteit. Verstandig is dan ook om uw energiekosten elk jaar te vergelijken. Ondanks het feit dat u meer dan een kleinverbruiker elektriciteit betaalt kunt u ook besparen. In onze vergelijker kunt u met een verbruik tot aan 9000 kWh vergelijken. Zit u daarboven? Dan kunt u het beste een zakelijke energievergelijker gebruiken.

Het verschil tussen grootverbruikers en kleinverbruikers

Om verwarring te voorkomen heeft de energiemarkt een onderscheid gemaakt tussen grootverbruikers en kleinverbruikers. Dit omdat er dus verschillen zijn in het verbruik. Als grootverbruiker elektriciteit ervaart u helaas geen bescherming vanuit de Elektriciteitswet en de Gaswet. Een kleinverbruiker elektriciteit mag wel op deze bescherming rekenen.

Zakelijk uw energie vergelijken

Bent u dus een grootzakelijke energieklant? Dan heeft u dus ook met andere energietarieven te maken. Uw zakelijke energie kan voordeliger wat weer gunstig uitpakt voor uw bedrijfskosten. Uw maandelijkse energierekening zal dan ook berekend worden op het werkelijke afgenomen verbruik. Daarnaast ontvangt apart een factuur van uw netbeheerder.