Heffingskorting

Heffingskorting wordt toegepast op uw inkomsten en de premie voor volksverzekeringen. Maar ook ontvangen we een heffingskorting op onze energierekening. De overheid verleent deze korting op uw te betalen energiebelasting. Een bepaald deel, het basisdeel blijft dan onbelast.

Elk jaar heffingskorting toegepast op uw verbruik

De heffingskorting energie wordt dan eens per jaar toegepast. Als er geen levering plaatsvindt dan ontvangt u ook geen heffingskorting. Daarom is de verblijfsfunctie ook van belang om de belastingvermindering te kunnen ontvangen. In 2018 is de belastingvermindering €308,54. Stel u draagt in een kalenderjaar minder energiebelasting af dan de €308,54 dan nog wordt de korting toegepast.

Geen energiebelasting bij eigen opwek duurzame energie

Zonnepanelen eigenaren die dus zonnestroom opwekken hoeven de energiebelasting niet te betalen. De energiebelasting is voor 2018 verhoogd. En het belastingvoordeel is wordt verlaagd. Huishoudens gaan per saldo dus meer betalen aan de energierekening.

Energiebelasting betaalt u niet enkel over uw energieverbruik ook over het gasverbruik. Produceert u zelf biogas dan hoeft u ook geen energiebelasting te betalen.