Kilowattuur

Als we de energierekening onder de loep nemen dan komen we kWh tegen. Deze term heet voluit Kilowattuur. Deze berekening gebruikt uw energieleverancier om uw energieverbruik aan te duiden. We rekenen ons energieverbruik af per kilowattuur. Kijken we naar het energietarief? Dan staat er bijvoorbeeld €0,20 cent per kWh. 

Wat kost een kilowattuur elektriciteit?

Als gezin verbruikt u ongeveer 3500 kWh en dat keer €0,20 cent. De kale prijs voor energie is dan €700 per jaar. Daar bovenop komen de overige kosten nog eens. Het vastrecht, netbeheer, en de belastingen. In 2018 betalen we per jaar zo’n €600 omdat de heffingskorting daar weer vanaf is getrokken. Nemen we het gasverbruik er ook bij? Dan kunnen de kosten rond de €1400 per jaar liggen. Dit is dus puur afhankelijk van uw verbruik en of uw energietarief goedkoop is.

Kosten elektriciteit vergelijken?

De kosten per kilowattuur verschillen per energieleverancier. Daarom is het maken van een berekening perfect. Want zo ziet u meteen hoeveel uw besparing oplevert. Elk jaar dat voorbij gaat brengt de kans met zich mee om te besparen. Omdat energieleveranciers hun tarieven mogen aanpassen. Vaak verlagen ze de tarieven om nieuwe klanten te trekken.

En naast de kosten per kWh kunnen we kiezen voor een cashback korting. De besparing loopt dus gewoon op. Velen denken nog altijd dat het niet zoveel scheelt. Maar niets is minder waar. Geven we een blik op de gemiddelde cashback? Dan is deze minimaal €100 tot €250. En bespaart u ook nog eens in huis op uw elektriciteit? Dan pakt u nogmaals minimaal €100 per jaar mee.

Bespaar direct met GoedkopeEnergie.nl

Het hangt er dus maar net van af hoe fanatiek u bent. Door actiever te bezuinigen en daarbij te vergelijken kunt u wel tot €600 per jaar besparen. Dus kom van uw stoel af en pak uw gegevens erbij. U wilt toch toch ook minimaal €250 per jaar besparen? GoedkopeEnergie.nl laat u direct zien waar u moet zijn voor de hoogste korting.