Kleinverbruiker elektriciteit

De Elektriciteitswet en de Gaswet maken een verschil tussen een grootverbruiker en een kleinverbruiker. Een kleinverbruiker elektriciteit is de aansluiting die ten hoogste 3 x 80 Ampère bedraagt. Particulieren met een gemiddeld verbruik vallen hier dus onder. Een grootverbruiker elektriciteit is in de regel meestal zakelijk met een veel hoger verbruik.

Elektriciteitswet 1998 beschermd kleinverbruiker elektriciteit

Zo is de particulier beter beschermd dankzij beide wetten. Energieleveranciers dienen een leveringsvergunning te hebben als zij kleinverbruikers willen leveren. De opzegvergoeding wordt namelijk ook berekend naar kleinverbruiker of grootverbruiker. Een grootverbruiker moet een hogere opzegvergoeding betalen.

Check of uw aansluiting onder kleinverbruik valt

U kunt uw energierekening nalezen en bekijken of u een kleinverbruiker elektriciteit bent. De kans is groot dat dit zo is. Energie vergelijken wordt dagelijks gedaan. En een opzegvergoeding voorkomt u door op het juiste tijdstip te wisselen van energieleverancier. En dat is een paar weken voordat uw contract afloopt.

Energie aanbiedingen doorspitten

Neem gerust de tijd om alle energie aanbiedingen door te nemen. Zo is uw keuze weloverwogen. Besluit u toch te annuleren? Doe dit dan het liefst binnen 14 dagen nadat u de bevestigingsmail ontvangen heeft. De aller aller goedkoopste energieleverancier voor uw adres is snel gevonden. Verlaag uw voorschotnota vandaag nog en stap over.