Kleinverbruiker gas

Wilt u weten of u een kleinverbruiker gas bent? Check dan uw gasmeter in de meterkast. Er staat dan op de meter G4 of G6. Dit zijn de standaard meters voor consumenten. Als er iets anders staat zoals G10 of G25 dan betreft het een grotere meter. In dat geval betaalt u ook meer. Verbruikt u minder? Dan kunt u vragen aan de netbeheerder uw gasaansluiting aan te passen. De grootte van de meter geeft aan hoeveel gas het kan doorlaten per uur. Bij een G10 meter wordt er 10 tot 16 kubieke meter gas doorgelaten. Bij standaard G4 of G6 is dat maximaal 10 kubieke meter gas per uur.

Welke gasmeter volstaat bij mijn verbruik?

Als uw jaarlijkse verbruik tot 10.000 kubieke meter gas betreft dan volstaat een G6 meter. Komt u hierboven dan wordt het al gauw een G10 meter. Is uw verbruik in gas hoger dan betaalt u ook flink meer voor uw gaskosten. Controleer daarom uw verbruik en of dit past bij uw huidige gasmeter. U kunt dan vragen om de aanpassing voor uw gasaansluiting. De kosten per netbeheerder variëren helaas wel, dus wees daar op voorbereid.

Kleinverbruiker gas en het vergelijken van de gasprijzen

Als kleinverbruiker gas kunt u uw gasprijs vergelijken met de overige gasprijzen. Gasprijzen zijn momenteel wel duurder door alle verhogingen. Toch valt er nog altijd flink te besparen op uw gaskosten. Met uw postcode en gebruik van gas kunt u direct bekijken hoeveel uw besparing is. Bespaar ook op gas door de bezem door uw gasverbruik te halen. Dat wil zeggen minder gasverbruik in huis. Een kortere douche elke dag doet al wonderen voor uw jaarafrekening. En pak daarbij de mate van verwarmen en u bespaart gemiddeld €200 per jaar. Heeft u de goedkoopste energieleverancier al op het oog? Dan bespaart u al snel €30 per maand. Op jaarbasis dus een paar honderd euro.