Niet meer dan anders principe

Het Niet meer dan anders principe is bedoeld voor huishoudens die stadsverwarming gebruiken. Deze huishoudens gebruiken immers geen gas, maar hiermee moet voorkomen worden dat zij anders teveel betalen. De prijzen die zij betalen voor stadsverwarming dienen overeen te komen met de huidige gasprijzen. Als warmteleverancier mag u dus nooit meer vragen dan de ACM heeft vastgesteld.

Niet meer dan anders principe als leidraad

De ACM stelt elk jaar een maximum tarief vast voor warmtetarieven. Daarop is het Niet meer dan anders principe ook gebaseerd. Voordat het nieuwe jaar start heeft de ACM daarom al de maximum tarieven vastgesteld. Als u als warmteleverancier verschillende kwaliteiten aan warmte levert dan mag u een afwijkend tarief hanteren. De reden dat de ACM dit eenmaal per jaar doet is omdat zij rekening houden met gascontracten van 12 maanden.

Nog altijd de mogelijkheid om stroom te vergelijken

De warmtetarieven zijn op deze manier afhankelijk van de geldende gasprijzen. Als u geen gas kunt vergelijken omdat u stadsverwarming heeft, dan kunt u wel stroom vergelijken. Vul dan in de energievergelijker bij gasverbruik 0 in. Zo krijgt u een overzicht van alle goedkope stroomprijzen. Er valt altijd nog geld te besparen op die manier. Uw stroomrekening kan dus met een aantal tientjes naar beneden.