Meetgegevens

Uw verbruik in gas en stroom omvatten de meetgegevens. Elke kubieke meter gas en kilowattuur stroom worden vastgelegd en gemeten. Dankzij deze gegevens kan uw energieleverancier uw meetgegevens vaststellen. En wordt de jaarrekening in stroom en gas hierop gebaseerd. Heeft u uw jaarrekening voor u liggen en denkt u dat de meetgegevens niet juist zijn? Bel uw energieleverancier en geef dit aan. Desnoods voegt u foto’s bij van uw maandelijkse meterstanden.

Meetgegevens gebruiken voor een energievergelijking

Daarom raden we aan om uw verbruik zelf ook op te nemen. Dat doet u door maandelijks een foto te maken van uw meterstanden. Uw meetgegevens kunt u ook gebruiken tijdens een energievergelijking. Energie en gasmeters vertonen eigenlijk geen afwijkingen maar 100% uitsluiten doen we niet. Ervan uitgaande dat uw verbruik correct is, kunt u deze invoeren in de energievergelijker. Gebaseerd op uw meetgegevens wordt dan een prijsberekening gemaakt.

De goedkoopste energieleverancier vinden

Wij tonen de goedkoopste energieleverancier altijd als eerste gevolgd door minder goedkope energieleveranciers. Verzeker u zelf er wel van dat u het juiste verbruik invoert. Anders bestaat het risico dat u een te laag verbruik invoert. En dan kan uw eindafrekening ineens duurder uitvallen. Sommige consumenten weten hun verbruik niet, en gaan dan maar uit van een schatting. Een schatting kan natuurlijk een gemiddelde geven van uw energiekosten. Maar stap nooit over op basis van een geschat verbruik.

Het is niet moeilijk om uw verbruik te achterhalen. U kunt gewoon inloggen op uw persoonlijke pagina. En dan kunt u deze raadplegen in de laatste jaarrekening.