Meterstand

Meterstand aflezen op uw meters? U kunt uw energieverbruik vinden als er op de meter staat kWh. De meterstand van uw gasverbruik geeft m3 op de meter aan. Elke keer als u energie of gas verbruikt registreren beide meters dat. De energieleverancier heeft deze data nodig om uw eindafrekening te kunnen maken.

Verschil tussen gasmeter en watermeter

Let wel op bij de meterstand van gas dat u niet de watermeter per ongeluk afleest.  Op de gasmeter staat bijvoorbeeld ook de term G4 dat is het type gasmeter. Bij sommige huishoudens is de watermeter namelijk ook vlakbij de overige meters. Over het algemeen bevindt de watermeter zich meestal bij de voordeur onder de grond.

Uw meterstand noteren

En de watermeter heeft een ronde vorm en uw gasmeter is rechthoekig. Als uw elektriciteitsmeter twee telramen aangeeft of meer, dan hebben we meestal te maken met een slimme meter en/of dubbele meter. Beide telwerken kunt u noteren. Als u uw meterstanden overneemt dan hoeven de cijfers achter de komma niet overgenomen te worden.

Als u besluit energie te gaan vergelijken dan heeft u niets aan de informatie op beide meters. Uw totale verbruik over een jaar is alleen bekend bij uw energieleverancier. Zij verwerken deze informatie op uw jaarrekening. Deze gegevens kunt u dan overnemen in de vergelijker.