Prijsvergelijking energie

Wilt u graag een prijsvergelijking energie gaan maken? Op GoedkopeEnergie.nl kan dat gratis. Met een prijsvergelijking van alle energieleveranciers kunt u bekijken welke aanbiedingen goedkoop zijn. Vooral als u uw huidige energierekening ernaast legt. Als uw jaarlijkse kosten nu bijvoorbeeld €2000 zijn, dan is de kans groot dat u elders goedkoper uit bent. Zorg dan wel dat u de juiste gegevens aanlevert. Want met een juist verbruik kunt u de prijzen exact berekenen. Gaan we uit van een schatting? Dan is uw voorschotbedrag niet zeker.

Weet u uw jaarlijkse verbruik in energie en gas?

Het liefst werken we met exacte gegevens zo voorkomen we achteraf te hoge rekeningen. We horen vaak dat een consument niet weet wat zijn verbruik is. Maar deze kan makkelijk opgezocht worden. U hoeft alleen maar uw eindafrekening te bekijken. Daar staat het verbruik genoteerd. En de eindafrekening kunt u altijd online op uw persoonlijke pagina downloaden. Het is altijd aan te raden u te verdiepen in uw verbruik. Want daarmee kunt u een hoger verbruik in de kiem smoren. Sommige huishoudens betalen gewoon de voorschotnota zonder er naar om te kijken. Maar op de hoogte blijven van wat u precies verbruikt zorgt ervoor dat u bijtijds kunt ingrijpen.

Verwacht u dat uw verbruik gaat toenemen?

Het kan voorkomen dat u een extra apparaat aanschaft en dat daardoor uw verbruik stijgt. Of als u of één van uw gezinsleden door ziekte of werkloosheid meer thuis is. Dan kan uw verbruik natuurlijk ook toenemen. En dan betekent dat automatisch ook een hoger verbruik. Pas in dat geval uw voorschotbedrag aan. Verhoog deze met een tientje of twee. Dan komt u ook niet voor nare verrassingen te staan.

Vink keuzes vooraf aan in de prijsvergelijking energie

Bij het maken van een prijsvergelijking energie kunt u al rekening houden met bepaalde vraagstukken. Wilt u persé groene stroom? Dan kunt u daar direct op vergelijken. Of wilt u alleen één jarige energiecontracten vergelijken? Ook daar kunt u uw keuze aangeven zodat uw prijsvergelijking gepersonaliseerd wordt. De energievergelijker geeft een aantal keuzes die u kunt aanvinken. Dat maakt de vergelijking eenvoudiger voor u.