Slimme thermostaat

Een Slimme thermostaat die uw energieverbruik in de gaten houdt en gewoonten in de gaten houdt. Klinkt inderdaad heel slim maar wat is het precies? Deze thermostaat kan bijvoorbeeld op afstand ingesteld worden. Dus als u van huis bent en bedenkt dat u de thermostaat niet uit heeft gezet. Dan kunt u deze met een app bedienen. Ook kunt u ruim van te voren uw thermostaat weer aanzetten.

De slimme thermostaat houdt uw verbruik in de gaten

De slimme thermostaat let dus op hoe u met uw verbruik omgaat. En kan daar op afgesteld worden. Er zijn verschillende programma’s in te stellen. Zodoende kunt u dus gaan besparen op uw energiekosten. Wel hangt het ook af van de woning waarin u woont. Hoe groot het oppervlak is is daarbij van groot belang. En de mate van de isolatie die aangebracht is. Want als de woning niet zo goed ge├»soleerd is dan kunt u wel besparen maar nooit maximaal.

Woning constant op temperatuur houden

De thermostaat die helpt met het besparen is voorzien van een zone regeling. Deze verwarmt dus alleen de zones/ruimtes waar u zich het meest bevindt. Zo verspilt u geen warmte meer in de overige ruimten. De slimme thermostaten zijn in allerlei varianten verkrijgbaar. Het kan een modulerende thermostaat zijn. Die kan uw warmte constant houden. Want de cv ketel zal gebruik maken van verwarmd water. Dat houdt in dat met dit systeem uw cv-ketel niet steeds aan en uit gaat. Hierdoor wordt er veel minder energie verbruikt.

Een aan-uit thermostaat schakelt uw cv-ketel aan of uit. Dat betekent dat er elke keer stroom wordt verbruikt. Als uw woonkamer of ander vertrek op temperatuur is, dan schakelt de cv-ketel zich zelf weer uit.

Uw verwarming met uw smartphone regelen

Een slimme thermostaat kan dus leren van uw gedrag. En kan dan zelf bepaalde handelingen verrichten. Moet u op een bepaalde dag langer werken? Dan kunt u de thermostaat heel handig via uw smartphone lager zetten. De handigheid van deze moderne thermostaat is dus het reguleren van uw warmte in huis. Toch hoeft de ouderwetse thermostaat niet meteen de deur uit, u bent immers gewend om deze aan en uit te zetten op bepaalde tijdstippen. Het biedt veel gemak maar ook met de gewone thermostaat kunt u besparen.