Spoedaansluiting

Heeft u een spoedaansluiting nodig? Dien dan zo snel mogelijk de aanvraag in bij de leverancier van uw keuze. Zit u midden in een verhuizing en bent u vergeten uw aansluiting aan te vragen? Dat kan natuurlijk gebeuren. Ook andere redenen kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld: u heeft de energierekening niet betaald en u wordt afgesloten.

Spoedaansluiting omdat u wordt afgesloten?

Als de energierekening een tijdje niet betaald is dan ontstaan er achterstanden. Uw energieleverancier kan er dan voor kiezen uw energie en gas stop te zetten. In dat geval dient u zo snel mogelijk een betalingsregeling te treffen. Sommige consumenten willen dan overstappen. Maar dan gaat het ze wel geld kosten. Een andere energieleverancier vraagt dan een flinke borg. En deze borg kan wel oplopen tot honderden euro’s.

Voorkom het betalen van een hoge borgsom

En als er al financiële problemen zijn dan is een borg betalen het laatste wat u wilt. Niet alle energieleveranciers kunnen u snel weer aansluiten. Sommigen kunnen de aansluiting binnen 24 uur realiseren. Als u de spoedaansluiting nodig heeft omdat u een nieuwe woning betrekt. Dan kunt u dat aangeven en zij zullen u aangeven hoelang het aansluitproces gaat duren.

Kies tijdig een nieuwe energieleverancier

Bij nieuwbouw huizen komt het vaker voor dat men de woning eerder kan betrekken. Meestal is er al een bestaande energielevering op dat adres. Het bouwbedrijf is dan een tijdelijk contract aangegaan met een energieleverancier. U kunt ervoor kiezen bij deze energieleverancier te blijven. Of u kiest zelf een nieuwe energieleverancier. Daarom is het altijd aan te raden dit ruim van tevoren te regelen. De netbeheerder stuurt u dan een brief dat u een nieuwe energieleverancier moet kiezen.

Verbruik kan veranderen in nieuwe woning

Start dus tijdig met energie vergelijken bij een nieuwe woning. Dat geeft meer rust tijdens uw opkomende verhuizing. U kunt uw huidige verbruik aanhouden in de energievergelijking. Maar het type woning en de grootte ervan bepalen uw uiteindelijke afrekening. Verhuist u van een appartement naar een tussenwoning of vrijstaande woning? Dan kan het verbruik lager of hoger uitvallen. Bij een nieuwbouw woning hoeven uw energiekosten niet hoger te zijn. Want de woning is waarschijnlijk veel energiezuiniger gebouwd.

Betreft het een bestaande woning maar één die al een tijd leeg stond? Dan kan de energielevering stop zijn gezet. En in dat geval dient u dus ook een nieuwe energieleverancier aan te geven. Ook dat kunt u online in een paar minuten geregeld hebben. Zorg er ook voor dat uw internet en telefoonaansluiting tijdig verhuisd worden. Dit kunt u prima telefonisch of online aangeven. Bekijk hieronder de actuele energie aanbiedingen.