Stroomkosten

Niet elk huishouden betaalt hetzelfde voor zijn stroomkosten. Dit heeft met een aantal factoren te maken. Ten eerste het verbruik en twee uw huidige stroomprijs. De stroomprijzen van uw buren kunnen goedkoper zijn. Omdat hun stroomprijs lager is en omdat zij minder verbruiken. U kunt uw stroomkosten vergelijken met de rest van het aanbod. In een energievergelijking ziet u op basis van uw verbruik en adres wie de goedkoopste is.

Stroomkosten direct verlagen

Verlaag uw stroomkosten dan ook als u vindt dat u teveel betaalt. Want daar wringt vaak de schoen. Met een aantal aanpassingen kunt u uw eindafrekening verlagen. Krijg inzicht in uw verbruik. Schaf een energiemeter aan, deze hoeft niet veel te kosten. Dit handige apparaat laat u zien waar de meeste stroom aan op gaat. Stel u stopt de stekker van uw vaatwasser in de energiemeter dan ziet u direct hoeveel kWh deze verbruikt.

Oude vriezer met mankementen kan veel stroom verbruiken

Als het een ouder model betreft dan kan het stroomverbruik hoog zijn. Dat geldt dus ook voor de wasmachine en droger. Deze nemen simpelweg veel meer stroom. Het komt ook voor dat een oude vriezer meer verbruikt. De rubbers kunnen versleten zijn waardoor de vriezer meer stroom nodig heeft om te koelen. En denk eens na over uw tv, laat u deze vaak in de standby stand staan? Dit neemt ook stroom, niet heel veel maar het is onnodig.

Denk eens na over sluipverbruik

Er zijn vast meer apparaten die nog in de standby stand staan. Of wat te denken van uw lader van de tandenborstel of telefoon? Elke stekker die nog in het stopcontact zit neemt stroom. Trek deze er dan gewoon uit want sluipverbruik hoeft niet. Het kost u op jaarbasis al snel €80 extra. Elke kilowattuur stroom kost ongeveer twee dubbeltjes. Verlaag uw totale jaarverbruik in stroom en uw voorschotbedrag kan omlaag.

Elk jaar stroomprijzen vergelijken loont echt!

Maar daarmee bent u er nog niet! Vergelijk elk jaar de stroomprijzen want daar kan ook op bespaart worden. Zo kunt u uw voorschotbedrag nog meer verlagen. En houdt u per jaar een paar honderd euro over. GoedkopeEnergie.nl helpt u er graag bij. Pak de gewenste gegevens erbij en start met vergelijken.