Stroomleverancier

Uw stroomleverancier levert u stroom en gas. Daar betaalt u elke maand een bedrag voor. Dat bedrag is afhankelijk van wat u verbruikt. Het kan zijn dat u niet meer tevreden bent en dat u wilt overstappen. Een vaak aangevoerde reden is de prijs die te duur is. Omdat we te maken hebben met meer dan 45 stroomleveranciers is deze prijs dan ook niet hetzelfde. Goed nieuws voor u natuurlijk, want dat betekent dat u kunt besparen. Vorig jaar was die stroomprijs nog goedkoop en dit jaar valt deze hoger uit.

Moet u meer betalen dit jaar aan uw stroomleverancier?

Wat u dan kunt doen is uw verbruik opzoeken, deze staat vermeld op de jaarrekening. Met dit verbruik start u met stroom vergelijken. Bekijk uw huidige kosten ten opzichte van de kosten van de overige stroomleveranciers. Het verschil kan rustig €500 per jaar schelen. En dat is een belangrijke reden om over te stappen. Veel gedoe is het niet, want de nieuwe leverancier regelt het verhuis proces. Zij brengen uw huidige stroomleverancier op de hoogte. Dit kan een aantal weken duren, maar u zult nooit zonder stroom en gas komen te zitten. Eigenlijk is het een administratief proces. Alle stroomleveranciers hebben namelijk toegang tot een Centraal Aansluitingenregister. Hierin staan alle Nederlandse aansluitingen in energie en gas vermeldt.

Stap tijdig over

Daarin staat ook de einddatum van uw contract vermeldt. Deze datum is van belang voor uw overstap. Aangezien u een maand opzegtermijn heeft, kunt u het beste een maand of iets langer van tevoren overstappen. Zo zal de verhuizing zonder problemen kunnen plaatsvinden. Als uw einddatum nog lang niet in zicht is, wacht dan met overstappen tot deze bijna zover is. U kunt ondertussen natuurlijk wel stroom en gas vergelijken. Daarmee blijft u op de hoogte van de huidige stroom en gasprijzen.

Wie is de allergoedkoopste met het leveren stroom en gas?

Er zijn stroomleveranciers met een verschillend aanbod. De één levert echt alleen maar groene stroom, de andere levert grijze en groene stroom een combinatie dus. En de prijzen die aangeboden worden zijn ook verschillend. Het is de moeite waard want zo bespaart u op de kosten voor stroom. Wie is de beste stroomleverancier? Dat bepaalt u door uw voorkeuren aan te geven. Stel uw voorkeur gaat uit naar een duurzame leverancier vink dat dan aan. Gaat uw voorkeur uit naar alleen de allergoedkoopste dan vinkt u niets aan. Wij laten u meteen zien wie de goedkoopste is op uw woonadres.

Energiemarkt blijft altijd veranderen

Er is voldoende afwisseling in de energiemarkt. Leveranciers passen hun prijzen tot twee keer per jaar aan. Belastingen worden verhoogd. Energiebedrijven worden overgenomen of gaan failliet. Toch blijft besparen voor de consument ook voor energiebedrijven van belang. Daarom proberen zij zo voordelig mogelijk hun prijzen aan te bieden. De prijzen zijn inclusief btw. Vastrecht kosten hoeven niet even duur te zijn. Dat betekent dat deze kosten niet vast staan. De heffingskorting is daarentegen wel vastgelegd. Iedereen krijgt de zelfde heffingskorting toegepast.

De hoogste cashback korting zoeken

De korting per stroomleverancier is ook zo’n dingetje. Want ook hier staat niets vast. En daar gaan de consumenten juist naar op zoek. De hoogste cashback korting voor uw stroom en gas. Wordt deze korting toegepast op uw voorschotbedrag of later aan u betaald? Wij tonen de kosten per jaar zo weet u waar u aan toe bent. Zoek op variabele contracten op contracten met een vaste looptijd. Neem alles mee in uw vergelijking. Zo is alles goed uitgezocht en kunt u daaruit een juiste keuze maken.