Stroomprijzen

Wist u dat de stroomprijzen voortdurend veranderen? U kunt uw eigen stroomprijzen vergelijken tegen de actuele stroomprijzen. Energieleveranciers mogen namelijk mits in redelijkheid hun prijzen zelf vaststellen. Dat houdt in dat er dus verschillen bestaan. Daarbij komt ook nog dat er twee keer per jaar rondes plaatsvinden waar de stroomprijzen aangepast worden. In januari en juli gebeurt dat.

Hoe hoog zijn de stroomprijzen nu?

De stroomprijs kan goedkoper worden maar ook iets duurder. Let ook goed op uw verbruik in kWh. Want als deze vrij hoog blijkt te zijn dan betaalt u automatisch meer. Verlaag uw verbruik dan zo snel mogelijk. Wij adviseren u uw stroomprijzen in januari en juli te checken. Als ze veranderen dan kunt u het beste een prijsvergelijking starten.

Waarom starten met een prijsvergelijking?

Waarom moet ik een prijsvergelijking starten? Omdat dit altijd gratis is. En omdat we kunnen besparen. Voor de meesten lijkt dit te ingewikkeld. Maar niets is minder waar. U hoeft alleen uw gegevens in te voeren en uw huidige energieleverancier. Op basis daarvan kunnen wij u tonen wie de goedkoopste energieleverancier is. De goedkoopste stroomprijzen zetten wij bovenaan. De eerste 5 energieleveranciers zijn de goedkoopste.

Vergelijk alles op één pagina

Als u de stroomprijzen apart zou gaan vergelijken dan kan dat lang duren. Dan zou u afzonderlijk alle websites van de energieleveranciers moeten checken. Wij hebben de prijzen van de energieleveranciers overgenomen. Zodat u alles in één overzicht heeft. In 2018 wordt er per kilowattuur stroom 65 cent betaald. Dit is een gemiddelde en staat niet vast. Elke prijsopbouw kan namelijk anders zijn.

Hoeveel is uw totale korting?

De hoogte van de korting die geboden wordt drukt de stroomprijzen al. Ook het vastrecht kan uiteenlopen. Als u zeker weet dat u de gegevens exact heeft ingevuld dan kan het vergelijken beginnen. Er komt een uitrol van energie aanbiedingen. Daar staan gelijk de kosten per jaar omschreven. Check wel even of uw korting al is verrekend. Dat wil zeggen of deze al verrekend is met het voorschotbedrag. Het komt voor dat de totale korting ineens wordt verrekend op uw eindafrekening. Of dat u deze gestort krijgt op uw bankrekening.