Tarieven

De tarieven energie en gas zijn afhankelijk van de energieleverancier. Dat houdt in dat zij bepalen hoe hoog deze tarieven zijn. Er is de keus in vaste en variabele tarieven. Velen vragen zich dan ook af welk tarief het beste is. Over het algemeen wordt er gekozen voor een vast tarief. Want hiermee weet de consument waar hij/zij aan toe is. Het vaste tarief biedt duidelijkheid en dat biedt een variabel tarief niet.

Tarieven energie en gas gestegen? Stap over

Als de tarieven dan stijgen dan stijgt hun voorschotnota ook. En het feit dat we erop geattendeerd worden dat de energierekening alsmaar duurder wordt, zal mensen juist laten kiezen voor een vast tarief. De prijsbewuste consumenten vergelijken daarom elk jaar hun tarieven. Op die wijze kan er bespaard worden op de energiekosten. Andere manieren om te besparen worden ook benut.

Vrij om te kiezen voor elke energieleverancier sinds 2004

De energiemarkt in Nederland is geliberaliseerd sinds 2004, het is sindsdien mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier. De consument houdt de touwtjes in handen. Bevalt een energieleverancier niet of zijn de tarieven te hoog dan kunnen ze overstappen. Als het energiecontract het toelaat dan is wisselen van energiecontract mogelijk. In de regel kiest men voor een 1 jarig energiecontract. Na dat jaar staat het de consument vrij om een andere energieleverancier te kiezen.

Trek voordeel uit het grote aanbod

Nederland kent momenteel meer dan 50 verschillende aanbieders. Het aanbod is daardoor erg groot. De verschillen in tarieven kunnen zo dus ook enorm zijn. Met de beloofde cashback korting in het vooruitzicht kan er overgestapt worden. Maak de overweging voor u zelf. Welke eigenschappen moet de ideale energieleverancier hebben? Is de dienstverlening belangrijk? Of de mate van groene stroom? Bent u milieubewust? Dan kunt u altijd kiezen voor een energieleverancier die duurzame energie levert dat in Nederland is geproduceerd.

Uw persoonlijke energievergelijking maken

Vooraf zijn er een aantal opties aan te vinken. Zo personaliseert u uw eigen energievergelijking. U hoeft dan alleen nog maar de energieleverancier te kiezen. Van boven naar onderen in de vergelijking ziet u de goedkoopste energieleveranciers. De duurste energieleveranciers eindigen altijd onderaan. Pakt u uw zoektocht goed aan dan kan uw energierekening €450 goedkoper uitvallen.
“>