Transportkosten

De netbeheerder maakt kosten bij het transporteren van energie en gas naar uw woning. Daarom brengt de netbeheerder u daarvoor kosten in rekening: transportkosten. Onder de kosten valt ook het onderhoud dat de netbeheerder heeft aan het elektriciteit en gasnet. Zijn er storingen? Dan verhelpen zij deze. 

Transportkosten zijn voor de netbeheerder

De transportkosten betalen wij eerst aan de leverancier die ze weer afdraagt aan de netbeheerder. Het capaciteitstarief valt ook onder de transportkosten, dit bedrag wordt berekend aan de hand van uw aansluiting. Dus hoe groter de aansluiting hoe hoger het capaciteitstarief. We moeten ook een bedrag betalen voor de gasmeter en elektriciteitsmeter.

Een duidelijke energierekening voor iedereen

Een energierekening bestaat dus uit verschillende kosten. Het meeste gaat naar de gaskosten, dan de energiekosten en als laatste de transportkosten. Ook betalen wij belasting over ons verbruik. Soms kan het heel verwarrend zijn een energierekening uitpluizen. Want de BTW is weer wat anders dan de energiebelasting. En leveringskosten zijn weer wat anders dan de transportkosten.

Een energieleverancier is verplicht alle kosten zo overzichtelijk mogelijk te vermelden. Er mag dus geen twijfel bestaan over de energierekening. De ACM verplicht alle energieleveranciers om een zo duidelijk en simpel mogelijke energierekening te verschaffen.

Transportkosten vallen onder netbeheerkosten

In de vergelijker kunt u de kosten voor de netbeheerder vinden als u op meer informatie klikt. De uitgebreide kosten ziet u weer terug op uw persoonlijke energierekening. Zo weet u in ieder geval op voorhand hoeveel de netbeheerder betaald krijgt. We laten de vastrecht kosten ook zien, deze staan boven de kosten voor het netbeheer. Tijdens een energievergelijking willen wij dat u weet hoeveel u exact gaat betalen. Zorg daarom altijd dat u het juiste energie en gasverbruik aangeeft.

Klaar om te beginnen met energie vergelijken? Vergelijk alle kosten om zodoende de goedkoopste energieleverancier te vinden. Stap erna gerust over naar de energie aanbieding van uw keuze. De nieuwe energieleverancier verwelkomt u graag en regelt uw verhuizing.