Verhuizen energieleverancier

U gaat verhuizen en vraagt zich af hoe dat dan zit met de energieleverancier? U kunt uw huidige energieleverancier op de hoogte brengen van uw verhuizing. Geef dit op tijd aan zodat de energielevering plaats kan vinden op het moment dat u de woning betrekt. Dit proces heeft een aantal weken nodig. Dus het beste is om uw verhuizing 6 tot 4 weken voor de verhuisdatum door te geven.

Verhuizen energieleverancier? Geef het op tijd door

De energieleverancier rekent geen kosten omdat u gaat verhuizen. Het enige wat telt is dat dit tijdig doorgegeven wordt. Gaat u samenwonen in de nieuwe woning en laat u beiden een woning achter? Dan moet uw partner uiteraard ook de verhuizing doorgeven aan de eigen energieleverancier. Wilt u toch liever een nieuwe energieleverancier kiezen omdat u gaat verhuizen? Let dan wel op het volgende: zorg dat uw energiecontract het toelaat. Want anders moet u een opzegvergoeding betalen. Het energiecontract is wel gebaseerd op uw adres, maar hoofdzakelijk op het verbruik en de aanvrager. Pas als de looptijd verstreken is kunt u overstappen.

Levering op twee adressen?

U hoeft uw netbeheerder niet op de hoogte te stellen, dat was in het verleden wel zo. Maar nu regelt uw energieleverancier de verhuisprocedure aangaande uw energielevering. Er zal waarschijnlijk een nieuwe bewoner komen na u, dus de levering wordt niet stopgezet. Het kan ook zo zijn dat u toch nog energie en gas nodig heeft op uw oude adres. U kunt dan vragen of de leverancier de levering tijdelijk op beide adressen wil laten plaatsvinden. Voor uw nieuwe woning kunt u dan wel een nieuw energiecontract aanvragen. Het oude energiecontract blijft dan doorlopen op het oude adres. Dit komt meestal voor bij woningen die nog niet verkocht zijn.

Nieuwbouw en nieuwe energieleverancier

In geval van een nieuw te bouwen woning dan moet u weer aan andere zaken denken. Als u een woning laat bouwen dan heeft het bouwbedrijf al een tijdelijke bouwlevering aangevraagd. U kunt deze levering omzetten in een permanente levering. Of u kunt een nieuwe energieleverancier kiezen.

Dus bent u klaar om een nieuwe energieleverancier te kiezen voor uw nieuwbouwwoning? Vergelijk hieronder dan alle energie aanbiedingen. Stap gratis over en laat het overige werk over aan uw nieuwe energieleverancier. Gefeliciteerd met uw nieuwe woning!