Vernieuwen energiecontract

Het vernieuwen energiecontract kan elk jaar nadat uw energiecontract afloopt. De meeste consumenten pakken deze kans dan ook graag aan. Want er wordt geld bespaard. Hoeveel geld u besparen kan hangt af van de aanbieding die u kiest. Sommige consumenten blijven bij de huidige energieleverancier. Ze staan er niet bij stil dat het vernieuwen van het energiecontract geld oplevert.

Energiekosten stijgen de komende jaren

Door te blijven bij de energieleverancier zult u amper iets besparen. En de energiekosten zullen stijgen de komende jaren. Het kabinet heeft namelijk geld nodig om de duurzame energietransitie te voltooien. Vanaf 2050 moet Nederland zelfs zonder fossiele brandstoffen kunnen. Maar de verduurzaming kost geld, en wij consumenten en bedrijven moeten daaraan bijdragen. De kans is dus klein dat uw huidige energieleverancier uw energiekosten verlaagt.

Wat levert het vernieuwen energiecontract u op?

Het bedrag dat men gemiddeld bespaart met het vernieuwen energiecontract ligt rond de €450 per jaar. Heeft u uw energiecontract zelfs nog nooit vernieuwd? Dan loopt dit bedrag op naar €700 per jaar. Overweeg dus een energievergelijking want het zou zonde zijn als u dat geld misloopt. Daarbij verlaagt u uw energiekosten aanzienlijk.

Start op tijd met zoeken

Er zijn volop nieuwe energie acties te vinden in de vergelijker. Geef uw verbruik en adres op en wij laten zien welk energiecontract het goedkoopst is. Een paar weken voordat uw energiecontract verloopt kunt u al starten met vergelijken. Op die manier kan uw nieuwe energieleverancier het overstappen tijdig verwerken. Uw energielevering gaat dan gewoon door. Alleen verandert u van energieleverancier.