Verplicht modelcontract

De ACM vereist van alle energieleveranciers een verplicht modelcontract. Daarvoor zijn regels opgesteld voor de vergunninghouders. Zij moeten minstens een variabel contract en een vast contract bieden. Ook verwachten zij van de aanbieders dat deze contracten tegen redelijke tarieven en bijbehorende voorwaarden wordt aangeboden.

Verplicht modelcontract schept objectiviteit

Een modelcontract heeft normale tarieven, in een energievergelijker zult u diverse tarieven tegenkomen. Het modelcontract is puur om de objectiviteit te bevorderen. Het beste dat u kunt doen is gewoon kijken naar de goedkoopste energietarieven. En welk type contract u kiest is aan u. Waarom we dit aanraden? Het verplicht modelcontract blijkt vaak duurder te zijn dan de overige contracten. Een energieleverancier is dan wel verplicht dit contract te bieden. Maar daar halen ze niet duizenden klanten mee binnen.

De concurrerende tarieven zijn de goedkoopste

Daarom bieden ze daarnaast ook concurrerende tarieven aan. Vergelijk deze tarieven met elkaar maar ook met uw eigen tarieven. Zo ontstaat er een duidelijk beeld. Vandaar uit kunt u uw beslissing maken. U kunt een samenstelling maken van een aantal energiecontracten. Maar door alle contracten met elkaar te vergelijken ziet u wel de allergoedkoopste.

Lees ook even de kleine letters in het nieuwe energiecontract

Bekijk ook de voorwaarden bij een contract. Als u een energie actie bekijkt dan gelden daar weer andere voorwaarden. Stel u ontvangt maar liefst €250 welkomstkorting, dan kan de voorwaarde zijn dat u drie jaar klant moet blijven. Vraag u zelf af of dat de moeite waard is. Anders blijft u gewoon verder zoeken totdat u het energiecontract vindt die bij u past. Een rondgang langs alle verschillende energiekosten per aanbieder biedt uitkomst. U verlaagt direct uw voorschotbedrag voor de komende maanden. En doet met dat geld weer andere leuke dingen.