Voorschotnota

Wilt u een nieuwe voorschotnota berekenen? In een energievergelijking kunt u dat doen. Door simpelweg uw verbruik en postcode door te geven kunnen wij uw voorschotnota berekenen. Wat betaalt u op dit moment voor uw voorschotnota? En hoeveel kunt u daarop besparen? Een energievergelijker toont u de antwoorden daarop.

De hoogte van het voorschotbedrag

Bekijk de energievergelijker maar eens, in eerste instantie ziet u de jaarlijkse kosten vergroot staan. Deze kosten kunt u door 12 maanden delen. Het actuele voorschotbedrag krijgt u op de pagina van de energieleverancier te zien. Het voorschotbedrag kan inclusief de cashback korting zijn of exclusief. Het is maar net hoe de energieleverancier de korting wenst te verrekenen.

Verandert uw voorschotnota?

Onze voorschotnota verandert nogal eens na het opmaken van de eindafrekening. Het kan zijn dat u teveel heeft verbruikt waardoor de energieleverancier besluit het bedrag te verhogen. Ook kunnen gestegen tarieven de oorzaak zijn van een hoger voorschotbedrag. U hoeft zich hier niet bij neer te leggen. U kunt ook op zoek gaan naar een nieuwe energieleverancier.

Teveel betaald? Dan krijgt u dit terug

In de energiemarkt betalen wij onze energierekening in voorschotten. Dus we betalen van te voren al een bedrag in aanloop naar de eindafrekening. Blijkt dat u teveel aan voorschotten heeft betaald? Dan krijgt u dit bedrag retour van de energieleverancier. In een energievergelijking wordt dit duidelijk. Er wordt een schatting gemaakt van de te verwachte kosten. Zo krijgt de energieleverancier zijn betalingen op tijd.

Historisch verbruik is graadmeter

Bij het zoeken naar een nieuwe energieleverancier doen we dit dus meestal omdat we het voorschotbedrag willen verlagen. Deze verlaging kan u al snel zo’n €450 per jaar extra opleveren. Het voorschotbedrag wordt berekent met de gegevens die u door heeft gegeven. Bent u daadwerkelijk overgestapt? Dan kijkt de energieleverancier naar het historische verbruik op uw adres. Het bedrag kan dus veranderen, zij nemen dit verbruik over om een exact bedrag te berekenen. Bent u het hier niet mee eens? Bel uw energieleverancier dan en geef aan dat het bedrag volgens u niet klopt.

Start snel met uw nieuwe voorschotnota vergelijken en stap over naar de goedkoopste energieleverancier. GoedkopeEnergie.nl laat u de goedkoopste energiedeals zien.