Welkomstkorting

Een welkomstkorting vanuit de energieleverancier is een middel om u over te halen om over te stappen. Tijdens uw zoektocht naar een andere energieleverancier zal het u opvallen dat er verscheidene welkomstkortingen zijn. De hoogste welkomstkorting geeft meestal de doorslag. Maar de korting zegt niet alles, ook de tarieven zijn van belang. Soms lijkt het alsof de welkomstkorting laag is maar maken de tarieven dat weer goed. Om dit te kunnen onderscheiden kijkt u gewoon naar de energieleverancier bovenin de vergelijker. Deze is altijd de goedkoopste.

Hoe hoog is de geboden welkomstkorting?

Een welkomstkorting die bij drie jarige energiecontracten geboden wordt kan hoog zijn. Maar hoe hoog is deze als u in drie jaar niet overstappen kunt? Als u aanhoudt dat een korting bij een één jarig contract gauw €250 is, dan is een korting van €300 bij drie jaar niet eens zoveel. Let altijd goed op of het de moeite waard is. Ieder jaar veranderen van energieleverancier blijkt het meeste voordeel te bieden. Want ieder jaar veranderen de welkomstkortingen ook. Daarom is het altijd lonend om ieder jaar over te stappen. U zit dan niet vast aan een lang contract, en kunt een graantje meepikken van de welkomstkortingen. Een welkomstkorting is ook wel een cashback korting. Het is maar net wat voor benaming de energieleverancier eraan geeft.

Korting, Sale en Cashback magische woorden

Korting heeft een magische uitwerking op consumenten, hetzelfde als het woord sale. Want dat betekent dat de consumenten producten kan aanschaffen voor een leuk prijsje. Dus spelen energieleveranciers daar handig op in en daar is ook niets mis mee. Mits de welkomstkorting ervoor zorgt dat we minder gaan betalen voor onze energiekosten. Een cashback betekent dat u geld terug krijgt en als de energieleverancier daarmee stunt dan verlaagt u uw voorschotbedrag. Ook kan de cashback achteraf aan u worden uitgekeerd. Wanneer dit achteraf gebeurd dan kunt u een leuk geldbedrag tegemoet zien.

Sinds 14 jaar enorm veel overstappers elk jaar

Voor 2004 was dit ondenkbaar: welkomstkorting of cashback, wel in de consumentenmarkt op producten maar niet op de energierekening. Dankzij de Europese Unie werd dit mogelijk gemaakt. Een gezonde concurrentie werd daarmee bevorderd. Er waren voor de liberalisering nog maar een aantal energieleveranciers. Dit aantal is sinds 2004 gestegen tot zo’n vijftig aanbieders. Dat is enorm veel maar voor ons juist welkom. Kortom kortingen werken en trekken miljoenen consumenten aan. In de energiemarkt stappen er elk jaar meer dan twee miljoen huishoudens over. En dat is enorm veel, dat aantal stijgt alleen maar. Dit heeft deels te maken met de steeds hoger wordende energiekosten. Toen de energiemarkt geliberaliseerd werd stapte men nog niet zo snel over. De meeste consumenten waren huiverig om over te stappen. Er was niet heel veel vertrouwen in het proces.

Er wordt massaal berekend en bespaard

Men was veelal bang om teveel te moeten betalen, en waren bang voor dubbele kosten. Tegenwoordig heerst die angst niet meer. Consumenten komen steeds vaker in actie, met hun energiekosten maar ook andere kosten in het levensonderhoud. Er kan op zoveel bespaard worden. Denk maar eens aan de telefoonrekening, of de rekening voor internet en tv. Ook zijn consumenten mondiger geworden. Als het de consument niet meer aanstaat dan verlaten ze de energieleverancier of provider. En niemand staat ze daarbij in de weg. Het enige wat in de weg kan staan is een overstapboete. Daarom is het altijd aan te raden over te stappen wanneer het ook echt kan. En dat is wanneer uw energiecontract bijna verloopt.