Zonne-energie

Er is grijze energie van fossiele brandstoffen zoals kolen en gas, en je hebt groene energie uit hernieuwbare bronnen zoals de wind en de zon. Zonne-energie is dus een hernieuwbare energiesoort. En met hernieuwbaar bedoelen we oneindig. Deze bronnen zullen nooit opraken want de zon stopt immers niet met schijnen. Het bijkomend voordeel van de productie van energie uit hernieuwbare bronnen is dat het amper CO2 uit stoot.

CO2 verlagen door zonne-energie te gebruiken

Bij grijze energie komt er wel veel CO2 vrij en daardoor hebben we de laatste eeuw het klimaat schade toegebracht. We proberen nu zoveel mogelijk de schade nog verder te beperken. Daarom is het overstappen naar groene energie ook een goede keuze. Grote bedrijven die bijdragen aan de CO2 uitstoot zijn verplicht deze uitstoot te verlagen. In 2050 wil Nederland immers energieneutraal zijn. Zonne-energie wordt opgewekt met zonlicht en daarvoor gebruikt men zonnepanelen. De zonnepanelen vangen het zonlicht op en zet dit om in zonne-energie.

Buitenlandse duurzame energie voor Nederland

Energie van de zon is dus een goed alternatief voor grijze energie. Vooral landen waar de temperaturen altijd hoog zijn zoals Spanje en Italiƫ profiteren van zonne-energie. Ook in Duitsland zult u veel zonneweides zien. In Duitsland zien we ook veel meer windenergie. Het enige probleem is dat het nog niet massaal kan worden opgeslagen. Daarom koopt Nederland vaak stroom uit Duitsland. De productie van duurzame energie in Duitsland ligt hoger dan in Nederland. Maar de Duitsers kampt ook met een te hoge CO2 uitstoot. En die is amper gedaald.

Zelf zonne-energie opwekken of kiezen voor een zonproduct van een energieleverancier?

Als huishouden kunt u gebruik maken van zonne-energie, u kunt er stroom mee produceren of duurzame warmte. Al met al zal het uw energierekening flink verlagen. Huurders zijn niet in de gelegenheid om te kunnen kiezen voor zonnepanelen, mits de verhuurder dit wil betalen of zelf plaatst. Zij kunnen daarentegen wel kiezen voor een zonproduct van een energieleverancier. Kiezen voor zonne-energie? Ga dan nu op zoek naar de goedkoopste energieleverancier.